• home
 • video
 • pas verschenen

  Greipel heeft sprint niet nodig in Vierdaagse van Duinkerke

  André Greipel was de beste van een lange vlucht.

  André Greipel heeft de koninginnenrit in de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. De Duitser van Lotto-Soudal kwam zowaar solo over de finish in Cassel. Dimitri Claeys, die Greipel in de slotfase moest laten rijden, is de nieuwe leider in de Vierdaagse.

  André Greipel sloop mee in de vlucht van de dag van 18 renners. Die groep begon met voorsprong aan de plaatselijke ronden met telkens de beklimming van de Mont Cassel in. Op die helling schudde Dimitri Claeys aan de boom. Hij kreeg Riesebeek en Greipel met zich mee.

  In het peloton gooide Gougeard zijn kaarten op tafel. Dankzij de hulp van zijn ploegmaats in de vroege vlucht naderde hij tot op zo'n 15 seconden van het koptrio, maar dichter kwam hij niet.

  Op de laatste beklimming van de Mont Cassel speelde Claeys alles of niets, maar Greipel had een antwoord klaar. De Duitser liet Claeys achter in de slotmeters en pakte zo zijn tweede ritzege in deze Vierdaagse van Duinkerke. Dankzij de bonificaties is Claeys wel de nieuwe leider. Morgen is de slotrit.

  Greipel: "Toch speciaal om een bergetappe te winnen"

  "Het was een lastige dag", reageerde ritwinnaar André Greipel. "We waren vrij vroeg met 18 man in de aanval gegaan en de opvolging van de beklimmingen van de Mont Cassel hakte er wel in."

  "De laatste beklimming was echt zwaar. We waren dan nog met 3  man over, maar iedereen deed wel zijn werk. Tot Claeys aanging en ik naar zijn wiel kon rijden. Toen achtte ik mijn moment gekomen."

  "Ik won ook al eens een etappe bergop in de Ronde van Luxemburg, dus dit is niet nieuw voor mij. Maar ik kan niet ontkennen dat het speciaal is om een bergetappe te winnen."

  Greipel kan morgen ook nog eindwinnaar worden. "We zien wel. Ik ben alvast heel blij dat ik vandaag opnieuw heb kunnen winnen. Mijn tweede zege al in deze Vierdaagse van Duinkerke. En dit na een revalidatie van 7 weken. Nu denk ik nog niet aan de eindzege."

   

  Uitslag rit 5

  1. André Greipel (Dui) - 179 km in 4u27'55"
  2. Dimitri Claeys op 6" 
  3. Oscar Riesebeek (Ned) - z.t.
  4. Valentin Madouas (Fra) - 19"
  5. Alexis Gougeard (Fra) - z.t.
  6. Eduard Michael Grosu (Roe) - 1'04"
  7. Timothy Dupont - z.t.
  8. Xandro Meurisse 
  9. Casper Pedersen (Den)
  10. Evaldas Siskevicius (Lit)

  Stand na rit 5

  1. Dimitri Claeys in 21u01'53"
  2. Oscar Riesebeek (Ned) op 2" 
  3. André Greipel (Dui) - 4"
  4. Alexis Gougeard (Fra) - 19"
  5. Valentin Madouas (Fra) - 50"
  6. Timothy Dupont - 52"
  7. Marc Sarreau (Fra) - 57"
  8. Brice Feillu (Fra) - 58"
  9. Evaldas Siskevicius (Lit) - 1'04"
  10. Xandro Meurisse - 1'04"