• home
 • video
 • pas verschenen

  De Boeck: "Van Loo zit in zak en as, maar zijn ploegmaats ook"

  "Misschien is dit het einde van zijn carrière, dat weten we niet."

  0 / 0
  Kortrijk-coach Glen De Boeck was gisteravond na de draw tegen Moeskroen de eerste om de relativiteit van het voetbal te benadrukken. "Je wil niet wat Van Loo overkomt."

  Het gebeurde al vroeg in de wedstrijd: Van Loo, die al een 10-tal jaar een defibrillator heeft om zijn hartritmestoornissen onder controle te houden, stak de hand op naar de bank en kreeg dan plots en schok. Hij viel neer, maar kon met wat hulp snel weer rechtop staan en zelf het veld verlaten.

  In het tv-interview na de match kreeg De Boeck meteen vragen over de toestand van Van Loo: "Die jongen zit in zak en as. En zijn ploegmaats ook. Je moet je er maar overzetten, hè. Niet alleen de speler, maar ook de ploeg."

  "Hij zakt in elkaar voor ons. We vreesden meteen, want we kennen zijn situatie. Je wilt dat natuurlijk liever niet zien."

  "Niet alleen Anthony, maar alle jongens zijn geweldig aangeslagen door wat er gebeurd is. We gaan bekijken wat we voor Anthony kunnen doen. We gaan hem volop steunen."

  Wat er aan de hand was/is, zal dokter Brugada moeten bekijken. De Boeck wil niet vooruitlopen op de feiten. "Met zijn hart gaat het nu, maar misschien is dit het einde van zijn carrière. Dat weten we nu nog niet."

  Club en/of Van Loo communiceren later

  De club meldde zaterdagochtend dat Van Loo de onderzoeken afwacht vooraleer te reageren. Te gepasten tijde zullen club en/of speler communiceren.

  Van Loo krijgt schok van defibrillator en wordt vervangen (gevoelige beelden)