• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Record in de Turkse Süper Lig: Turan voor 16(!) wedstrijden geschorst

  Turan liet zich niet van zijn beste kant zien.

  De Turkse international Arda Turan is voor 16 wedstrijden geschorst door de Turkse voetbalfederatie. Turan ging niet akkoord met de lijnrechter, met een duw als gevolg. De voetbalbond spreekt ook over belediging en agressie tegenover de man in kwestie.

  De indrukwekkende schorsing voor Turan, die uitgeleend wordt door Barcelona aan Istanboel Basaksehir, kwam er na fysieke en verbale agressie richting een lijnrechter. De Turk ging niet akkoord met de beslissing en verkocht de lijnrechter dan maar een stevige duw, waarvoor hij de rode prent onder de neus geduwd kreeg.

  Blijkbaar kwam er ook een scheldtirade aan te pas, want de Turkse voetbalbond spreekt in zijn verdict over agressie, belediging en bedreiging. De 16 wedstrijden schorsing is een - ongelukkig - record in de Turkse competitie. Turan zal ook een boete van 39.000 Turkse lira, ofwel 7.729 euro moeten betalen.

  De wedstrijd tussen Basaksehir en Sivasspor eindigde op 1-1. Met nog 2 speeldagen op het programma staat Basaksehir op 3 punten van de leider Galatasaray. 

  Bekijk hier de videobeelden:

  Meer beelden: