• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck plooit niet: "Sa Pinto is al lang geen collega meer"

  Hein Vanhaezebrouck en Ricardo Sa Pinto kunnen niet meer door één deur.

  Hein Vanhaezebrouck heeft zijn harde woorden over Standard-trainer Ricardo Sa Pinto niet teruggenomen, ook al wordt hij een slechte verliezer genoemd. "Tegen hem moet ik niet collegiaal zijn."

  "Hij zal toch weg zijn, want ze zullen iemand anders nemen. Het zijn zijn laatste woorden, nog twee weken." Met die sneer naar Ricardo Sa Pinto sloot Hein Vanhaezebrouck zijn bewogen persconferentie af na de nederlaag tegen Standard. En die uitspraken werden hem niet in dank afgenomen.

  "Men verwijt mij dat ik niet collegiaal ben", verdedigde Vanhaezebrouck zich op de persconferentie voor de match tegen AA Gent. "Maar Sa Pinto is voor mij al lang geen collega meer. Een collega accepteert iedereen en toont waardering."

  "Sa Pinto heeft met bijna iedereen ruzie gehad, werd vier keer naar de tribunes gestuurd, kreeg schorsingen en stond meer op het veld dan naast het veld."

  "In mijn 20 jaar als coach heb ik nog nooit een probleem gehad met een andere coach. Ik heb discussies gehad met Peter Maes en Francky Dury, maar er is altijd wederzijdse waardering."

  "Hoe Sa Pinto het aanpakt, is dat niet mogelijk. Hij is in de clinch gegaan met Belhocine en zijn stukje cinema in de beker was niet om aan te zien. Maar nu de resultaten van Standard beter zijn, gaat iedereen daar nu losjes over."

  "Die kerel is al lang geen collega meer, dus mag men mij het niet kwalijk nemen dat ik niet collegiaal ben. Dat hij nog maar twee weken had bij Standard, had ik niet moeten zeggen."

  Vanhaezebrouck gelooft nog in de tweede plaats

  Zondag neemt Anderlecht het op tegen Gent, dat nog volop strijdt voor een Europees ticket. "Wij zijn al zeker van de Europa League, maar de tweede plaats is nog mogelijk", gelooft Vanhaezebrouck. "Dan moeten we wel 6 op 6 halen.

  "Gent zal zijn laatste kaart spelen, want het moet winnen. Club Brugge zal omwille van de rivaliteit de laatste wedstrijd niet laten glippen tegen Gent, ook al is het kampioen. Gent zal gemotiveerd zijn om zich te tonen tegen Anderlecht."

  "Het wordt voor mij de eerste keer terug in de Ghelamco Arena, na een vertrek dat ik niet op die manier had voorzien. De zaken liepen niet zoals ze moesten verlopen in Gent en ik kreeg niet het gevoel dat de schwung er weer in zou komen. Daarom heb ik beslist om weg te gaan."

  "Op het moment dat ik afscheid had genomen, bood zich de mogelijkheid aan om naar Anderlecht te gaan. Ik heb getwijfeld, maar het was een kans om in België te blijven en niet naar het buitenland te moeten. Er zijn nog veel mensen die respect hebben voor wat we hebben bereikt in Gent, maar er zijn ook anderen. Ik laat het zondag op me af komen."

  Tweet: