• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Loo krijgt schok van defibrillator: "We branden 20 kaarsen"

  Anthony Van Loo kon zelf van het veld stappen.

  0 / 0
  Kortrijk-speler Anthony Van Loo, die voetbalt met een defibrillator, is tegen Moeskroen al na enkele minuten vervangen. Hij kreeg een schok van zijn defibrillator. Dat is een ingebouwd toestel dat een elektrische schok kan geven bij hartritmestoornissen.

  Anthony Van Loo heeft al zo'n 10 jaar een geïmplanteerde defibrillator om zijn hartritmestoornissen onder controle houden. Dat toestel redde in 2009 al eens zijn leven tijdens een wedstrijd met Roeselare.

  Vrijdagavond tegen Moeskroen bewees het toestel opnieuw zijn nut. Van Loo stak zijn hand op, waarna hij een schok kreeg en neerging. De verdediger moest even bekomen, maar kon daarna onder begeleiding zelf van het veld stappen. Hij werd vervangen door Azzouni en kreeg een applaus van de supporters.

  Tijdens de rust stelde Kortrijk iedereen gerust met een tweet: "De clubdokters melden dat alles oké is met Anthony Van Loo. Spoedig herstel, Anthony."

  Van Der Bruggen: "Dit ging door merg en been"

  Hannes Van Der Bruggen was duidelijk aangeslagen. "Ik zag meteen wat er gebeurde", vertelde hij. "Dan ben je blij dat een defibrillator bestaat. Ik mag er niet aan denken wat er anders gebeurd was. Technologie kan levens redden."

  "Je probeert je in de eerste helft dan wel nog op voetbal te concentreren, maar dat is moeilijk. Dit gaat door merg en been. Dit gaat ook over clubkleuren heen. Ik ben er nog altijd niet goed van."

  "Het valt gelukkig mee, maar het blijft een wake-upcall. Verdere onderzoeken moeten nu uitwijzen of alles in orde is. Nu is het hopen, afwachten, vingers kruisen en twintig kaarsen doen branden."

  De club meldde zaterdagochtend dat Van Loo de onderzoeken afwacht vooraleer te reageren. Te gepasten tijde zullen club en/of speler communiceren.