• home
 • video
 • pas verschenen

  Triatleet Jelle Geens: "Tokio 2020 zou geen probleem mogen zijn"

  Morgen start Geens aan de kwalificatiecampagne voor Tokio 2020.

  Jelle Geens begint in Yokohama aan de kwalificaties voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De triatleet is goed in vorm en schat zijn kansen rooskleurig in. "Zonder blessures zou ik altijd hoog genoeg op de ranking moeten staan."

  Progressie in het zwemmen

  2 weken geleden werd de 25-jarige Geens nog 13e in de triatlon van Bermuda. Opmerkelijk was zijn uitstekende zwemprestatie. "Ik heb deze winter goede stappen gezet. Zwemmen is altijd al mijn zwakste discipline geweest, maar ik heb er hard op gewerkt", vertelt de triatleet. "In Abu Dhabi en Bermuda ben ik altijd goed uit het water gekomen, maar er is nog altijd progressie mogelijk."

  "In Bermuda zat ik meteen in de goede groep. Dat maakt het ook makkelijker, anders is het altijd maar jagen naar het ene groepje, om dan weer naar het volgende groepje te rijden. Vaak kwam ik soms niet meer vooraan, dus is het comfortabeler als je met minder achterstand uit het water kan komen."

  Morgen staat er in Yokohama de eerste kwalificatiewedstrijd voor Tokio 2020 op het programma. "Tokio 2020 zou geen probleem mogen zijn. Zonder blessures zou ik altijd hoog genoeg op de ranking moeten staan. Ik denk dat een mooie top 10 wel moet lukken hier, daarmee zou ik tevreden zijn."

  Podiumambities voor het EK Mixed Relay?

  Intussen heeft Geens ook zijn focus op de Mixed Relay gezet. Samen met Claire Michel, Valerie Barthelemy en Marten Van Riel gaat hij naar het WK in Hamburg.

  "Dat wordt de eerste echte test voor ons als team. We hebben nog nooit samen een Mixed Relay gedaan, maar ik denk dat we daar wel goed kunnen presteren. We moeten nu nog zoeken naar de beste opstelling, wie er start, als 2e begint, enzovoort, maar een mooie top 10 zou wel haalbaar moeten zijn." 

  Een paar weken later volgt het EK. Daarover is Geens alvast ambitieus. We zullen met hetzelfde team starten. De bezetting op het EK is altijd minder sterk zonder Australië en Amerika. Nadat we Hamburg hebben gedaan, mogen we wel wat ambities hebben: een podiumplek."

  Geens werd 13e in Bermuda