• home
 • video
 • pas verschenen

  Nicola Philippaerts springt naar overtuigende zege in Kampioenschap van Hamburg

  Philippaerts wint overtuigend in Hamburg.

  Springruiter Nicola Philippaerts heeft het Kampioenschap van Hamburg gewonnen. De Limburger was in de Duitse havenstad 2 seconden sneller dan zijn eerste achtervolger. De zege was goed voor een Mercedes ter waarde van 59.000 euro.

  21 combinaties bleven foutloos in Hamburg. Met zijn 11-jarige ruin Harley bleef Philippaerts ruim 2 seconden voor op de Portugese Luciana Diniez met Lennox. Der ler Shane werd met Can Ya Makan derde. 

  Met Jos Verlooy (7e), Gregory Wathelet (10e) en Pieter Devos (11e) stonden er nog 3 andere Belgen goed geklasseerd. De 3 zagen hoe Philippaerts zijn Mercedes ter waarde van 59.000 euro in ontvangst mocht nemen. Ook Verlooy was succesvol op het Kampioenschap. Hij won met Japatero de belangrijkste nevenproef van de dag, goed voor 8.250 euro.

  Het Kampioenschap van Hamburg gold meteen ook als eerste proef voor de 5e manche in de Global Champions League. Samen met de Duitse Laura Klaphake nam Devos daarin de leiding voor de Saint-Tropez Pirates.