• home
 • video
 • pas verschenen

  Lokeren-verdediger Skulason mag met IJsland naar WK

  Ari Skulason mag zijn koffers pakken.

  IJsland heeft als eerste zijn definitieve selectie voor het WK voetbal bekendgemaakt. Lokeren-verdediger Ari Skulason is een van de 23 namen in de selectie.

  Terwijl heel wat WK-landen eerst een voorselectie maken, heeft de IJslandse bondscoach Heimir Hallgrimsson meteen zijn definitieve selectie van 23 spelers ingediend. Lokeren-verdediger Ari Skulason is een van de gelukkigen.

  Er zijn nog andere spelers met een Belgische link in de selectie. Zo mogen ook Sverrir Ingason en Alfred Finnbogason (beiden ex-Lokeren), Olafur Ingi Skulason (ex-Zulte Waregem) en Birkir Bjarnasson (ex-Standard) mee naar Rusland. De bekendste naam op de lijst is Everton-middenvelder Gylfi Sigurdsson.

  Het WK in Rusland is het eerste WK waar IJsland aan zal deelnemen. In groep D treffen ze eerst Argentinië op 16 juni, vervolgens Nigeria op 22 juni en tot slot Kroatië op 26 juni.

  De selectie van IJsland

  Keepers: Hannes Thór Halldórsson (Randers FC), Rúnar Alex Rúnarsson (FC Nordsjælland), Frederik Schram (Roskilde)

  Verdedigers: Kári Árnason (Aberdeen), Ragnar Sigurdsson (Rostov), Birkir Már Saevarsson (Valur Reykjavík), Ari Skúlason (Lokeren), Sverrir Ingason (Rostov), Hördur Magnússon (Bristol City), Hólmar Örn Eyjólfsson (Levski Sofia), Samúel Fridjónsson (Valerenga Oslo)

  Middenvelders: Gylfi Sigurdsson (Everton), Aron Einar Gunnarsson (Cardiff City), Johann Berg Gudmundsson (Burnley), Emil Hallfredsson (Udinese), Birkir Bjarnason (Aston Villa), Arnór Ingvi Traustason (Malmö), Ólafur Ingi Skúlason (Karabukspor), Rúrik Gíslason (Sandhausen)

  Aanvallers: Alfred Finnbogason (Augsburg), Jón Dadi Bödvarsson (Reading), Björn Sigurdarson (Rostov), Albert Gudmundsson (PSV)