• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "Wie zondag het meest over de grenzen kan gaan, wint"

  Leko: "We willen absoluut zondag al kampioen worden."

  0 / 0

  Leko: "We willen absoluut zondag al kampioen worden."

  Club Brugge heeft twee kansen om zijn 15e landstitel te veroveren. "Of de champagne al koud staat? De focus ligt enkel op winnen tegen Standard", zegt coach Ivan Leko.

  "Ik heb niet veel geslapen", verklapte Ivan Leko op de persconferentie na de belangrijke overwinning tegen Charleroi. "De zege was vooral mentaal belangrijk, zeker na de nederlaag tegen Anderlecht. We speelden met veel druk, dus ik was heel blij met de reactie van mijn spelers. Het was niet de mooiste, maar zeker de beste prestatie van Club Brugge de laatste weken."

  "Iedereen zei al tijdens de reguliere competitie dat we kampioen waren, maar het is nog altijd niet binnen. Als we niet winnen en Standard pakt 6 op 6, dan zijn ze kampioen. We hebben nu een eerste kans om mathematisch zeker kampioen te worden. We gaan de uitdaging vol aan."

  Speelt Leko met Hans Vanaken in de basis op Sclessin?

  Ivan Leko verraste door Hans Vanaken niet in de basis op te stellen tegen Charleroi. Start hij zondag wel? "Hij is een van mijn drie beste spelers dit seizoen. Ik hoop en verwacht dat we zondag de beste Vanaken kunnen zien."

  "Ik heb geen spijt dat ik niet ben gestart met Vanaken, want ons plan klopte vanaf de eerste minuut tegen Charleroi. Ook Jelle Vossen was een invaller, maar was een van de matchwinnaars. Ik heb dus 14 of 15 spelers die speelklaar zijn."

  Leko: "Standard moet winnen, wij willen winnen"

  Met een zege of een gelijkspel kan Club Brugge zondag de klus klaren, dat beseft Leko maar al te goed. "De opdracht is simpel. Standard moet winnen, wij willen winnen. We hebben nu al vijf keer tegen elkaar gespeeld en hebben geen geheimen meer. Wie zondag het meest over zijn grenzen kan gaan, wint"

  "Iedereen kent de sterke punten van Standard, maar we zijn niet bang. Thuis (4-4) moesten we altijd winnen en toen stonden Carcela, Edmilson en Emond ook op het veld."

  "Of de champagne al koud staat? Nee, de focus ligt op de wedstrijd. Het zou het mooiste zijn om op Sclessin kampioen te spelen. We willen zondag absoluut winnen. Ik wil het Club Brugge van 2017 zien met power, geloof, grinta, niet te veel nadenken... De druk moet er zijn, want zondag kan een speciaal moment worden."

  Tweets: