• home
 • video
 • pas verschenen

  Herbots en Grobelna worden ploegmaats bij Busto Arsizio

  Herbots werd dit jaar verkozen tot MVP in Frankrijk.

  Nu het volleybalseizoen ten einde loopt, draait ook de transfercarrousel in het volleybal op volle toeren. Belgische volleybaltalenten Britt Herbots (18) en Kaja Grobelna (23) vertrekken naar Busto Arsizio.

  Herbots van Mulhouse naar Busto Arsizio

  Sinds het seizoen 2017-2018 speelde Britt Herbots als receptie-hoekaanvalster bij het Franse ASPTT Mulhouse. Met haar Franse club eindigde ze op de derde plaats in de Franse competitie, maar ze werd wel verkozen tot Most Valuable Player (MVP) van de Ligué A Féminine.

  Herbots heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze erg geïnteresseerd is in Italië. Na een jaar in Frankrijk kan ze volgend seizoen één van haar dromen waarmaken: furore maken in Italië.

  Grobelna naar dezelfde club als Herbots

  Kaja Grobelna werd geboren in Polen, maar speelt al sinds 2013 voor de Yellow Tigers. In drie seizoenen bij Asterix Avo Beveren werd ze twee keer Belgisch kampioen, won ze twee Belgische bekers en werd ze twee keer uitgeroepen tot Speelster van het Jaar. In 2015 vertrok ze naar het buitenland.

  In het seizoen 2015-2016 speelde Grobelna voor het Duitse Allianz MTV Stuttgart. Een seizoen later koos ze voor een avontuur in het land waar haar roots liggen. In Polen speelde ze twee seizoenen voor Budowlani Łódź. Nu laat ze Polen achter zich en wordt ze ploeggenoot van Britt Herbots bij het Italiaanse Busto Arsizio.