• home
 • video
 • pas verschenen

  Gaboelov en Teo zitten in voorselectie WK

  Teo zit in de voorselectie van het WK.

  De Russische en Poolse bondscoaches hebben de voorselectie voor het WK voetbal bekendgemaakt. Uiteraard moeten nog enkele spelers uit die selectie verwijderd worden, maar voorlopig mogen Gaboelov en Teodorczyk zich opmaken voor het WK in Rusland.

  Gaboelov in voorselectie van Rusland

  Vladimir Gaboelov, doelman van Club Brugge, is opgenomen in de Russische voorselectie voor het WK in eigen land. Naast Gaboelov heeft bondscoach Stanislav Tsjertsjesov nog drie doelmannen in zijn selectie opgenomen. Aanvoerder Igor Akinfejev (CSKA Moskou) is een zekerheid. Soslan Dzjanajev (Rubin Kazan) en Andrej Loenjov (Zenit Sint-Petersburg) zijn de andere doelmannen in de voorselectie.

  Slecht nieuws voor de Russische nationale ploeg, want Zenit-aanvaller Aleksandr Kokorin is niet op tijd hersteld van zijn kruisbandblessure. Hierdoor mist Kokorin het WK. Gastland Rusland opent het WK op 14 juni in Moskou tegen Saoedi-Arabië. Daarna spelen de Russen nog tegen Egypte en Uruguay.

   

  Teodorczyk in voorselectie van Polen

  De Poolse bondscoach Adam Nawalka heeft 35 spelers opgenomen in een voorselectie voor het WK. Robert Lewandowski zal zo goed als zeker zijn debuut maken op een WK. Ook Arkadiusz Milik, Kamil Gilk en Jakub Blaszczykowski hebben een plaats in de voorselectie van de Poolse nationale ploeg.

  Samen met Robert Lewandowski is Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk één van de zes aanvallers in de voorselectie. In 2013 debuteerde de 26-jarige Teodorczyk voor de nationale ploeg. Met vier doelpunten in vijftien caps doet Teo het niet slecht bij Polen. Onlangs mocht hij invallen in een oefeninterland tegen Zuid-Korea. Nog tot 4 juni heeft bondscoach Nawalka om zijn groep af te slanken tot 23 spelers.

  Polen speelt in groep H tegen Senegal, Colombia en Japan. In de achtste finales behoort een duel met België tot de mogelijkheden.