• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Cat Abdelkader heeft week tijd om 3e Belgische in WNBA te worden

  Abdelkader moest eerst het seizoen afwerken in Turkije.

  Het Amerikaanse basketbalavontuur van Hind Ben Abdelkader is begonnen. De 22-jarige Belgian Cat is aangesloten bij de selectie van Indiana Fever. Abdelkader heeft een week de tijd om haar coach te overtuigen haar op te nemen in zijn ploeg.

  Ben Abdelkader zette in februari haar handtekening onder een contract bij Indiana. Omdat de spelverdeelster van de Belgian Cats nog de kleuren moest verdedigen van het Turkse Hatay, miste ze de start van de voorbereiding en de eerste oefenmatch.

  De Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen (WNBA) begint voor Indiana op 19 mei met een wedstrijd tegen Chicago Sky. Twee dagen voor die datum moet coach Pokey Chatman een definitieve selectie van 12 speelsters doorgeven. 

  Abdelkader heeft dus niet veel tijd meer om haar coach te overtuigen. Lukt ze in haar opzet, dan wordt ze de derde Belgische speelster in de WNBA, na Ann Wauters en Emma Meesseman.