Belgen kennen weinig succes op EK taekwondo

  Ohiana Bruno strandde in de 1/8e finales.

  De Belgische taekwondotoppers hebben geen potten kunnen breken op het EK in Kazan. Jaouad Achab, Si Mohamed Ketbi en Raheleh Asemani sneuvelden voor de halve finales.

  Tweevoudig Europees kampioen (2014 en 2016) en eenmalig wereldkampioen (2015) Achab verloor met 13-27 tegen de Brit Bradly Sinden (WTF-26). Die zou later de bronzen medaille veroveren. Het goud in de categorie tot 63 kg was voor de Kroaat Lovre Brecic (WTF-3).

  Ketbi ging eervol onderuit tegen de latere kampioen in de gewichtsklasse tot 68 kg. De Brit Christian McNeish (WTF-23) klopte de 20-jarige Brusselaar onderweg naar zijn Europese titel in de kwartfinales met 11-8.

  Bij de vrouwen ging Asemani in de categorie tot 57 kg meteen onderuit in haar eerste kamp tegen de Kroatische Marija Stetic (WTF-50), die later brons veroverde. De Britse topfavoriete Jade Jones (WTF-1) ging met het goud aan de haal.

  Ook Ohiana Bruno (WTF-129) strandde in de achtste finales. Daarin bleek de Letse Inese Tarvida (WTF-4) met 16-5 een maatje te groot. Tarvida verloor in de finale van de Russin Tatiana Kudashova (WTF-1).