• home
 • video
 • pas verschenen

  "Uitspraken van Vanhaezebrouck over Sa Pinto zijn toppunt van zieligheid"

  Hein Vanhaezebrouck krijgt her en der serieuze kritiek voor zijn uithaal naar Ricardo Sa Pinto op de persconferentie na Anderlecht-Standard. Onder meer analisten Geert De Vlieger en Marc Degryse hadden geen enkel begrip voor zijn woorden.

  Op de vraag of Vanhaezebrouck begrip kon opbrengen voor de uitspraak van Sa Pinto dat Standard de verdiende winnaar was, antwoordde Vanhaezebrouck met een sneer (zie video). 

  Vooral het einde van zijn betoog, was redelijk giftig. "Hij zal toch weg zijn, want ze zullen iemand anders nemen. Het zijn zijn laatste woorden, nog twee weken", verwees Vanhaezebrouck naar de geruchten over de aanstelling van Michel Preud'homme als trainer bij Standard volgend seizoen.

  "Ik ben verbaasd door de uitspraken. Hein is een slechte verliezer, dat is bekend”, reageerde Marc Degryse in Sports Late Night. “Hij zal de schuld voor de nederlaag altijd ergens anders leggen dan waar het eigenlijk om draait. Hij heeft ook wel gesproken over een gebrek aan efficiëntie en de defensieve fouten. Ik denk dat hij inderdaad vooral daar moet naar kijken.”

  Ook Geert De Vlieger zag een gebrek aan collegialiteit in de woorden van de Anderlecht-trainer. "Of Hein nu gelijk heeft of niet: op die manier praat je niet over een collega-trainer. Heins uitspraken zijn het toppunt van zieligheid."

  "Als je je een beetje een waardige verliezer toont, dan kan je het nog over bepaalde zaken hebben. Maar zeker niet op deze manier. Dit slaat nergens op, het is beneden alle peil."