• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorzitter Lyra: "Wij nemen jeugdwerking Lierse over"

  Er is nog een toekomst voor de Lierse jeugd.

  De jeugdwerking van het failliete Lierse wordt overgenomen door streekgenoot Lyra. Dat heeft voorzitter Yves De Vil gezegd aan Sporza. Het is een eerste toenadering tussen de teloorgegane club en eersteprovincialer Lyra.

  "Ik ben gecharmeerd door het voorstel dat op tafel ligt"

  "De jeugdwerking van Lierse heeft er voor gekozen om zich helemaal over te hevelen naar onze club", zegt De Vil. "Dat is een grote stap. We zijn verheugd." 

  "We hebben gisterenavond met onze jeugdcoördinatoren bekeken hoeveel spelertjes we kunnen opvangen en waarschijnlijk zullen we in grote mate alles kunnen overnemen. Jeugdwerking is voor ons belangrijk en uit de gesprekken met de mensen van "Lierse voor Altijd" is gebleken voor hen ook."

  Waar de trainingen zullen plaatsvinden en hoe de jeugdwerking georganiseerd zal worden is nog niet duidelijk. Daarvoor is het te vroeg, maar een eerste stap naar een bredere samenwerking lijkt gezet. 

  "Langs alle kanten komen er uitgestoken handen op ons af. Ook uit de bedrijfswereld. Voor meer samenwerking is het wachten op de algemene vergadering. Die komt zondag samen. Daar heb ikzelf maar 1 stem van de 29 stemmen." 

  "Wat mij betreft mag Lier van een nieuw project warm worden. Het is vrij uniek dat twee traditierijke clubs 1 club zouden worden. Ik ben gecharmeerd door het voorstel dat op tafel ligt."

  "Ik ben een Lyra-man in hart en nieren en dan is samengaan met Lierse niet zo eenvoudig. Voor de mensen van Lierse geldt hetzelfde. Maar we hebben een aantal keer samengezeten en ik heb charmante en intelligente mensen ontmoet."

  "Een locatie wordt het moeilijkste vraagstuk"

  Tussen de lijnen valt te lezen dat er de volgende dagen verder gesproken zal worden. Zo kan er misschien volgend seizoen al gestart worden met het nieuwe project.

  "Daarvoor hebben we tijd tot 1 juni. Ik heb begrepen dat er langs de zijde van Lierse een geoliede machine achter zit. De moeilijkste vraag zal worden op welke locatie we kunnen spelen. Het stadion van Lierse is volgens mij nog in handen van Maged Samy en wij spelen momenteel in Berlaar."