• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Dragons staat op 1 zege van 4e hockeytitel op een rij

  Felix Denayer (r) kan met zijn Dragons voor de 5e keer kampioen worden.

  Dragons heeft de eerste match in de finale tegen de Waterloo Ducks met veel glans gewonnen: 5-1. Zondag kan de club uit Brasschaat kampioen worden, al hebben de Watducks ook genoeg aan een zege om shoot-outs voor de titel uit de brand te slepen.

  De eerste finalematch werd op het neutrale veld van Braxgata in Boom afgewerkt. De Watducks hadden de reguliere competitie als leider afgesloten en begonnen, met onder meer internationals als Dohmen en Gougnard, als favoriet aan de match.

  Maar algauw werd duidelijk dat de Dragons goed gepiekt hadden. Hendrickx (strafcorner) en Raes brachten de titelverdediger op een 2-0-voorsprong bij de rust.

  In de 2e helft waren de Watducks helemaal tandeloos en aan de overkant vlogen de ballen er wel vlot in. Wegnez (strafcorner), Van Aubel en Thys zetten de vernederende 5-0-stand op het bord.

  Sidler redde de eer met de 5-1, maar voor de terugmatch doet het doelpuntensaldo niet ter zake. Dragons heeft zondag aan een zege genoeg voor de titel, maar als de Watducks winnen, zullen shoot-outs beslissen over het kampioenschap.

  "Vertrouwen opgedaan voor zondag"

  Aanvoerder Felix Denayer was gematigd gelukkig na de 5-1, omdat hij weet dat het nog lang niet binnen is voor Dragons. "In deze formule moet alles nog gespeeld worden. Maar we hebben hier wel vertrouwen opgedaan voor zondag."

  "Een dikke pluim voor de ploeg, want we hebben een volwassen wedstrijd gespeeld. Door de transferverhalen dit seizoen (onder meer de Van Dorens verlaten Dragons) was het groepsgevoel wat aangetast dit seizoen. Maar we zijn heel professioneel en staan er op de goeie momenten."

  WatDucks winnen wel bij de vrouwen

  Ook bij de vrouwen stond de eerste match van de finale op het programma. Waterloo Ducks klopten daarin Antwerp met het kleinste verschil. France De Mot maakte het enige doelpunt van de match: 1-0.