• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: boze Curvers keilt drinkbus op volgauto in de Giro

  Curvers revancheert zich op een auto.

  Eén van de opmerkelijkste beelden in rit 5 van de Ronde van Italië gisteren was een incident tussen een volgauto en Roy Curvers. De 38-jarige Sunweb-Nederlander haalde in de slotfase een drinkbus uit zijn houder en keilde die tegen het onvoorzichtige vehikel.

  Bekijk de fase hier:

  "Die auto reed me bijna overhoop"

  De NOS haalde Curvers na de etappe voor de microfoon. Waarom die uithaal? Curvers: "Ik liet de laatste van het peloton gaan en plots kreeg ik een tik tegen m'n schoen. Die auto reed me bijna overhoop. Die bestuurder was niet goed aan het opletten, denk ik", zei Curvers, die 100 Zwitserse frank boete kreeg voor zijn gedrag.

  "Tegen een auto kun je niet praten, die zegt niks terug. Toch wil je duidelijk maken dat zoiets je niet zint. Daarom gooide ik een stuk plastic tegen zijn ruit. Of de bestuurder reageerde? Neen, die was zich van geen kwaad bewust, denk ik."

  Curvers, een ploegmaat van titelverdediger Tom Dumoulin, maakt op rijpe leeftijd zijn debuut in de Giro. "Het is hier hectisch. Ik weet niet wat normaal is in de Giro, maar ik hoop niet dat het zo drie weken doorgaat (lacht)."