• home
 • video
 • pas verschenen

  Verovert jarige Wellens roze trui? "Dan moet ik van iedereen wegrijden"

  Tim Wellens wordt vandaag 27.

  0 / 0
  Op weg naar de Etna blaast Tim Wellens 27 kaarsjes uit. "Ik verwacht niet veel aanvallen vandaag", zei Wellens vandaag bij de start. "Dat kan in mijn kaart spelen."

  Wellens: "Er wordt veel afgewacht in deze Giro"

  Man in vorm Tim Wellens kan zichzelf in de Giro een mooi verjaardagscadeau schenken. "Ik begin op leeftijd te komen", lacht Wellens, die vandaag 27 wordt. "Ook Stig Broeckx is vandaag jarig. In de ploeg denken we nog vaak aan hem."

  De roze trui veroveren op je verjaardag, Wellens houdt dat in zijn achterhoofd. "Ik sta op 19 seconden, dat is niet heel dicht maar ook niet zo ver", zegt Wellens. "De roze trui is mogelijk, maar gemakkelijk wordt het niet."

  "Ik heb de indruk dat er in de Giro voorlopig veel afgewacht wordt, zoals gisteren. Ik denk niet dat er vandaag vroeg aangevallen zal worden. Dat kan in mijn kaart spelen. Maar als ik de roze trui wil pakken, dan moet ik wel wegrijden van iedereen."

  "Etna vanaf andere kant, op smalle wegen"

  Voor Wellens is het zijn vuurdoop op de Etna. "Ik heb de Etna nog nooit beklommen. Ik hoorde dat ze vorig jaar een gemakkelijkere kant beklommen hebben, op brede banen waar de wind in het nadeel blies." 

  "Dit jaar beklimmen we de Etna vanaf een andere kant op smalle wegen. Ik ga proberen zo lang mogelijk te volgen. Hopelijk wordt het een verjaardag die ik nog lang kan onthouden."