• home
 • video
 • pas verschenen

  Verkouden Hermans 11e op Etna: "Er zat meer in"

  0 / 0
  Ben Hermans was de Belg in de kijker in de zesde etappe van de Giro. Hij trok met een grote groep op avontuur, maar botste op de Etna op Chaves en eindigde - met verkoudheid - uiteindelijk als 11e. "Zo lang je geen bronchitis hebt, valt het nog mee."

  Renaat Schotte kon Ben Hermans na die elfde plaats op de Etna interviewen. "Ik was blij dat ik een mooie koers heb kunnen rijden. En dat ik in de ontsnapping zat. We waren met twee van de ploeg, een mooie zet", vertelt de Belg van Israel Cycling Academy.

  "Ik ben enerzijds tevreden dat ik goeie benen had, want gisteren had ik heel slechte benen. Maar anderzijds ben ik toch een beetje ontgoocheld dat we niet voorop blijven. Anders word ik tweede en dat is toch altijd beter dan elfde. Er zat meer in."

  "Chaves? Hij was sterker in de manier waarop hij rijdt. Die Colombianen laten het tempo volledig zakken, lokken je uit je kot en dan springen ze als een springveer weg. Zo heeft hij een kloof kunnen slaan."

  "Zo lang je geen bronchitis hebt, valt het nog mee"

  De mooie prestatie van Hermans kwam er ondanks een probleem. "Er komt een verkoudheid op, dat gebeurt meestal als ik in vorm kom. Tot nu toe is alles onder controle. Het zal afhangen hoe diep ik moet gaan de komende dagen."

  Heeft die opkomende verkoudheid Hermans gehinderd? "Ik kon nog ademen, mijn longen zijn vrij. Zo lang je geen bronchitis hebt, valt het nog mee. Morgen kan ik misschien een relatieve rustdag nemen in de sprintetappe en dan zien we wel voor het zware weekend."