• home
 • video
 • pas verschenen

  Rooney verhuist "in principe" naar Amerikaanse club DC United

  Rooney zou wel eens naar Washington kunnen vliegen.

  Het heeft er alle schijn van dat Wayne Rooney volgend seizoen niet meer voor Everton speelt. De Engelse spits heeft in Washington een akkoord bedongen met MLS-club DC United.

  De transfer van Rooney is nog niet in kannen en kruiken, maar de BBC bericht er op zijn website wel over. De makelaars van de 32-jarige Engelsman hebben in Washington met de bestuurders van DC United gesproken en er is een "principeakkoord" uit de bus gekomen.

  Zo ligt voor Rooney een contract klaar tot het einde van het seizoen 2020. De transfer zal sowieso niet voor juli officieel bekendgemaakt worden, want dan pas opent het Amerikaanse transferseizoen.

  Er wordt al een tijdje druk gespeculeerd over de situatie van Rooney bij Everton. Vorige maand protesteerde Rooney hevig na zijn vervanging in de derby tegen Liverpool, wat nog wat olie op het vuur gooide.

  Rooney streek vorige zomer na een verblijf van 13 jaar bij Manchester United weer neer bij Everton. Met 11 treffers is hij de clubtopschutter, maar Rooney had veel meer verwacht van zijn terugkeer naar Goodison Park.

  Tweet: