• home
 • video
 • pas verschenen

  Menzo op fanavond: "Voel me ook schuldig, alleen Lierse-fans valt niets te verwijten"

  Eric Van Meir en Stanley Menzo waren gisteren op de supportersavond.

  0 / 0

  Eric Van Meir en Stanley Menzo waren gisteren op de supportersavond.

  Na het faillissement van Lierse hebben de diehardfans gisteren hun ontgoocheling verwerkt in de kantine van Koningshooikt. Daar deed het supporterscollectief "Lierse Voor Altijd" zijn plannen uit de doeken om in zee te gaan met stadsgenoot Lyra, kersvers kampioen in 1e provinciale Antwerpen.

  Menzo: "Na de titel hebben we misschien boven onze stand geleefd"

  Eric Van Meir zet zijn schouders mee onder het project van het supporterscollectief en krijgt de steun van oud-ploegmaats waarmee hij in 1997 de landstitel won. De voormalige verdediger van Lierse had o.a Stanley Menzo, Bart De Roover, Dirk Huysmans en Pascal Bovri meegebracht. 

  "Ik ben geschokt door dit faillissement en kan het nog niet vatten", vertelde Stanley Menzo aan Sporza. "Toen ik hoorde dat er vorige week een overname was, was ik heel blij, want misschien dragen we allemaal wel schuld."

  "Toen we kampioen werden, dachten mensen dat Lierse alles kon. Maar Lierse is een klein clubje dat groots is. Na het kampioenenjaar zijn we misschien boven onze stand gaan leven, met alle gevolgen vandien."

  "Daarom vind ik dat je niet een persoon de schuld kan geven. Ik voel me ook schuldig. Ik ben speler en trainer geweest en misschien heb ik zo een steentje bijgedragen aan de ondergang. De enigen die je niets kan verwijten zijn de supporters, want die zijn er altijd geweest."

  Menzo spreekt zijn steun uit voor een fusie met Lyra, maar geeft aan dat de sleutel daarvoor niet bij de ex-spelers ligt. "Ik heb een fusie nooit meegemaakt, dus dit is nieuw voor mij. Het grootste probleem zullen de supporters zijn. Als die met elkaar overeen kunnen komen, dan maken we een kans om samen iets moois te doen. Want Lierse en Lyra zijn twee grote clubs in Lier en België."

  "Fans geloven in doorstart met Lyra, maar het is een moeilijk verhaal"

  De supporters van Lierse zweven ondertussen tussen hoop en realisme. "We kunnen op iedereen kwaad zijn, op de investeerder die afhaakt, op Maged Samy, op iedereen. Maar uiteindelijk is het moeilijk om op één iemand kwaad te zijn. We proberen al een aantal jaar te overleven. Dit zagen we van ver aankomen", vertelt Wim Vermijlen.

  "Ik geloof ergens wel in een doorstart met Lyra, maar het is een moeilijk verhaal. Vanuit de Lierse-aanhang zullen er weinig problemen zijn, maar voor de Lyra-fans..."

  "Je moet het zo zien: als Anderlecht morgen Lierse overneemt, dan zouden wij in paars en wit moeten spelen. Daar ben ik radicaal tegen. Dan stop ik als Lierse-supporter. In dit verhaal zijn wij het grote Lierse en moet Lyra met ons samenwerken. Ik zou begrijpen dat de trouwe Lyra-supporter zegt dat ze dat niet willen."

  "Mijn hart zegt om gewoon van nul opnieuw te beginnen vanuit vierde provinciale met Lierse. Maar die chemie blijft niet duren. Beerschot Wilrijk kon in eerste provinciale beginnen, dat is vier jaar verschil. Dus moet je fusioneren. Maar met wie, hoe en wat? Ik denk wel dat Lierse en Lyra naar elkaar kunnen groeien."

  Lierse-fans houden de moed er in op supportersavond