Ga naar de inhoud

meest recent

Karma voor Fenerbahçe: het verliest bekerfinale die het misschien niet mocht spelen

 do 10 mei 2018 22:52
De prijzenkast van Akhisar is niet langer leeg.
Akhisar, de club van Geoffrey Mujangi Bia, heeft verrassend de finale van de Turkse beker gewonnen. Fenerbahçe werd met 3-2 verslagen. Voor Akhisar is het de eerste grote prijs uit de clubgeschiedenis.

Fenerbahçe had de bekerfinale letterlijk niet zonder slag of stoot bereikt. De terugmatch tegen Besiktas werd bij een 0-0-stand - heen werd het 2-2 - stilgelegd toen Besiktas-coach Senol Günes afgevoerd moest worden omdat hij een stoeltje op zijn hoofd had gekregen.

Besiktas weigerde op een later tijdstip de match uit te spelen en dus kreeg Fenerbahçe een vrijgeleide naar de finale. Daarin was het de torenhoge favoriet tegen Akhisar Belediyespor, een bescheiden club die zo'n 400 km van Istanbul ligt.

Akhisar is de ploeg van ex-Standard-speler Geoffrey Mujangi Bia, al speelde hij er dit seizoen weinig. Ook in de finale kwam de tweevoudige Rode Duivel niet in actie.

Tot de 70e minuut stond het nog gelijk in Diyarbakir, maar dankzij 2 assists van Celik en goals van Sissoko en Helder Barbosa plaatste Akhisar een versnelling. De 3-2 van de Braziliaan Souza kwam te laat.

Felipe Melo (ex-Galatasaray) lacht Fenerbahçe uit op Twitter

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.