Club van de hel naar de hemel: "We hebben 2 kansen om kampioen te worden"

  "Als je bang bent, moet je op een kantoor gaan werken."

  Na Club-Anderlecht leken ze bij blauw-zwart geslagen honden, maar de zege in Charleroi heeft het vertrouwen weer pijlsnel de hoogte ingejaagd. "Ik geloof erin dat we zondag kunnen gaan winnen in Luik", zegt Ivan Leko.

  Ivan Leko moest afgelopen zondag nog tegen de tranen vechten na de nederlaag tegen Anderlecht, maar op Charleroi stapte hij toch weer als een winnaar het veld af.

  "We speelden een complete match. Ik ben vooral trots op de mentale sterkte die mijn ploeg heeft getoond. Na de klap van afgelopen zondag. Na de tegengoal van Charleroi."

  "We wisten dat we na de rust naar het casino moesten: alles of niets. Dat de vervangingen het verschil maakten, is gewoon geluk."

  Ondanks de achterstand zat Leko niet te bibberen op de bank. "Als je bang bent, moet je op een kantoor gaan werken, niet in het voetbal. Voetbal, dat is passie, emotie en positieve stress. Daar hou ik van."

  "Na Genk zei iedereen: Club Brugge is kampioen, na zondag zeiden veel mensen: ze worden 2e of misschien zelfs 3e. Je wordt daar sterker door."

  "Zondag spelen we van 18u tot 20u een finale tegen Standard. We hebben genoeg aan een punt, maar we gaan om te winnen. Standard is de ploeg in vorm, maar ik geloof in mijn ploeg."

  "We hebben als een kampioen gespeeld"

  • Benoît Poulain: "We waren nog niet top in de play-offs, maar vandaag hebben we als een kampioen gespeeld. We hebben nu 2 kansen om de titel binnen te halen, want we houden sowieso de thuismatch tegen AA Gent achter de hand."
  • Jelle Vossen: "Het is een heel moeilijk seizoen geweest voor mij, maar ik ben altijd keihard blijven werken en daar ben ik vandaag voor beloond. Toen het 1-0 stond, zat ik op de bank mijn kas op te vreten. Je wil op de plein staan, je wil een aandeel hebben in de remonte. Dat is vandaag goed gelukt. Dit was een levensbelangrijke wedstrijd, want nu zitten we weer in een comfortabele positie. Hopelijk kunnen we het zondag al afmaken. Dat hadden we al eerder moeten doen."