• home
 • video
 • pas verschenen

  Wel of geen WK voor Neuer? "Ik ga niet zonder een match gespeeld te hebben"

  Neuer keepte al sinds september geen wedstrijden meer.

  Iets meer dan een maand voor de start van het WK in Rusland wil doelman Manuel Neuer nog niet zeggen of Duitsland op hem kan rekenen. De doelman speelde niet meer sinds september, maar zou wel opnieuw 100 procent fit zijn. "Ik kan het me niet voorstellen dat ik naar Rusland ga zonder wedstrijden op de teller."

  Manuel Neuer traint al enkele weken opnieuw mee bij Bayern München nadat hij meer dan een half jaar buiten strijd was met een voetbreuk. Hij speelde wel nog geen enkele minuut en dat baart de doelman zorgen met het oog op het WK.

  "Ik kan het me niet voorstellen dat ik naar Rusland ga zonder wedstrijden op de teller", zei hij. Bayern speelt dit seizoen nog twee matchen, op de slotspeeldag tegen Stuttgart en de bekerfinale tegen Eintracht Frankfurt. Maar coach Jupp Heynckes bevestigde al dat de doelman daarin niet meer in actie zou komen.

  "Ik moet de juiste beslissing nemen voor mezelf, het team en het Duitse voetbal. Het komt er vooral op aan rustig te blijven. Met een polemiek helpen we niemand vooruit."

  Dinsdag maakt bondscoach Joachim Löw zijn voorselectie bekend. Mogelijk selecteert hij vier doelmannen, met naast Neuer ook Marc-Andre ter Stegen, Kevin Trapp en Bernd Leno. Neuer moet dan mikken op de twee oefenwedstrijden van de Duitsers: op 2 juni tegen Oostenrijk en op 8 juni tegen Saoedi-Arabië. De definitieve 23-koppige WK-selectie moet begin juni aan de FIFA overgemaakt worden.