• home
 • video
 • pas verschenen

  Titelverdediger Golden State en Houston naar finale Western Conference

  Golden State staat voor de vierde keer op rij in de Conference final.

  Golden State Warriors, de titelverdediger in de NBA, heeft zich voor het vierde seizoen op rij geplaatst voor de finale van de Western Conference. Daarin nemen ze het op tegen Houston Rockets. In de Eastern Conference is Cleveland Cavaliers al zeker van de finale.

  Golden State Warriors en Houston Rockets stonden op een overwinning van een finaleticket in de Western Conference en beide ploegen hebben niet getalmd om die kans te grijpen.

  De Warriors klopten New Orleans Pelicans met 113-104 om de best-of-sevenserie te beslissen (4-1). Uitblinker Stephen Curry lijkt helemaal hersteld van zijn blessure: hij zorgde voor 28 punten. Tel daar nog de 24 en 23 punten van Kevin Durant en Klay Thompson bij en de kloof is gemaakt.

  Houston Rockets, de sterkste ploeg in het reguliere seizoen en ook in de play-offs op toerental, maakte een einde aan de competitie van Utah Jazz. Ze wonnen het vijfde duel met 112-102 (4-1). Chris Paul maakte indruk met 41 punten, 10 assists en 7 rebounds.

  Bekijk hier de mooiste punten van beide wedstrijden:

  Cleveland wacht nog op uitdager in het oosten

  In de Eastern Conference is de affiche voor de finale nog niet klaar. Cleveland Cavaliers kon zich gisteren al plaatsen, maar wacht nog op een uitdager. Tussen Boston Celtics en Philadelphia 76ers staat het 3-1 in de best-of-sevenserie.

  Cleveland wipte Toronto Raptors, nochtans de beste ploeg in het oosten tijdens de reguliere competitie. LeBron James was weinig verrassend de uitblinker met 29 punten en 11 assists in de beslissende 128-93-zege.

  De Cavs waren in 2007, 2015, 2016 en 2017 al de beste ploeg in de Eastern Conference. 

  LeBron James loodste zijn team naar de finale in het oosten: