• home
 • video
 • pas verschenen

  Snelders: "8-0 kan in PO II ook gebeuren als de trainer wel mag blijven"

  Eddy Snelders ziet geen complottheorie tegen Vermant.

  De zware 8-0-nederlaag van Waasland-Beveren in Waregem heeft tot het onmiddellijke ontslag van Sven Vermant geleid. Hebben de spelers op die manier eigenhandig het lot van hun coach bezegeld? "Ik zie het meer als een gevolg van de competitieformule", zegt analist Eddy Snelders.

  "Ik zie het als een gevolg van de competitieformule"

  Het huwelijk tussen Waasland-Beveren en Sven Vermant vertoonde al weken serieuze barsten. Acht tegendoelpunten slikken, waarvan enkele op bijna lachwekkend wijze, heeft dan veel weg van het eenzijdig tekenen van de echtscheidingspapieren door de spelers.

  Analist Eddy Snelders gelooft niet in zo een  complottheorie. "Iedereen brengt de zware nederlaag nu in verband met de relatie van de spelers met Vermant. Ik zie het meer als een gevolg van de competitieformule."

  "8-0 komt er als de spelers op het veld zich afvragen: “Wat staan wij hier nog te doen?” 8-0 verliezen kan in Play-off II ook gebeuren bij een club waar de trainer wel kan blijven."

  "Het was 30 graden, de spelers moeten in de file gaan staan en dat voor een match die er niet toe doet. Speel je dan tegen een ploeg die wel gemotiveerd is, dan kan de situatie escaleren."

  "Glen De Boeck heeft ook al gedreigd om volgend seizoen rekening te houden met spelers die nu niet meer hun best doen. Het hoort niet voor professionele spelers, maar het is wel een menselijke reactie."

  "Ook topschuttersstand wordt vertekend door PO II"

  Eddy Snelders ziet nog een ander probleem aan het gebrek van motivatie in Play-off II. "De topschuttersstand wordt totaal vertekend. Een topschutter moet iemand zijn die het meeste scoort in matchen die er om doen."  

  "Nu zie je dat Hamdi Harbaoui ontzettend veel scoort in matchen zonder inzet. Dat is ook een probleem."