• home
 • video
 • pas verschenen

  Ploegleider: "Veel druk valt weg dankzij zege van Wellens"

  Tim Wellens op het podium in de Giro.

  Tim Wellens heeft gisteren in de Giro het ploegwerk van Lotto-Fix ALL perfect afgerond. "Nu staan we in een sterkere positie om nog een rit te winnen", weet ploegleider Marc Wauters.

  Tim Wellens won dinsdag de 4e rit in de Giro. Hij was de sterkste op de hellende aankomststrook. "Alles was op voorhand afgesproken met de ploeg en iedereen heeft zijn deel van het werk gedaan", vertelt Marc Wauters aan Sporza.

  "Tim had er het volste vertrouwen in. We hebben hem goed kunnen afzetten in de finale en hij heeft het perfect afgemaakt. Als je op die manier kunt winnen, is dat een grote voldoening voor de ploeg. Tim heeft vandaag gewoon het vertrouwen dat hij het op zulke aankomsten kan afmaken."

  "Als je zo vroeg in een grote ronde een rit wint, valt er wel heel veel druk van je af. Nu kunnen we in bepaalde situaties zeggen: "Doen jullie het maar, want wij hebben al gewonnen". Dat maakt je sterker om misschien nog een rit binnen te halen. We hebben nog wel enkele ritten aangestipt."

  "De roze trui? Tim staat nu op 19 seconden. Dat kan altijd, maar de roze trui pakken is niet evident. Er wordt heel hard voor gestreden. Het is geen doel op zich, maar alles is mogelijk."

  Tweet: