• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lierse is failliet, stamnummer 30 verdwijnt: "Game over"

  Nu Lierse geen overnemer heeft gevonden en geen licentie heeft gekregen, heeft de club beslist het faillissement aan te vragen. Lierse zal het seizoen ook niet meer uitdoen. "Wadi Degla zal de lonen van het personeel wel tot de laatste dag uitbetalen."

  "Het is game over", zegt advocaat David Ryckaert. "De laatste weken hebben we nog geprobeerd om een overname rond te krijgen. We hadden een contract met David Nakhid, maar die is zijn financiële verplichtingen jammer genoeg niet nagekomen."

  "Hij hield zich niet aan de contractuele verplichtingen en die hadden we nodig om een licentie te krijgen. Maandag werd duidelijk dat we die niet zullen krijgen. Daarom hebben we nu het faillissement aangevraagd."

  Omdat de vennootschap achter de club ophoudt te bestaan, zullen de laatste 2 matchen van Lierse in Play-off II (tegen Waasland-Beveren en Moeskroen) niet meer gespeeld worden. Moeskroen-Lierse (1-0) was dus de laatste match uit de clubgeschiedenis.

  "Wadi Degla zal alle lonen nog betalen"

  "Wadi Degla heeft 65 miljoen euro in de club gepompt, maar op een gegeven moment houdt het op. De Egyptische holding zal niets van dat geld kunnen recupereren."

  "Integendeel, ze willen er nog extra geld insteken, want ze komen hun verplichtingen naar het personeel nog na. Ze zullen de salarissen betalen tot en met de laatste dag, hoewel ze daar niet toe verplicht zijn."

  De bondsschulden zullen wel niet meer betaald worden. "Hierdoor verliest de club stamnummer 30, dat nu terug aan de KBVB wordt gegeven."

  "Nieuwe vennootschap kan naam en stamnummer recupereren"

  "De club houdt hier dus op, maar de geest van Lierse kan wel nog blijven voortleven. Bijvoorbeeld als er een nieuwe vennootschap wordt opgestart en die kunnen bij de curator de naam en bij de bond het stamnummer recupereren."

  "Dan zou er een nieuwe club opstaan, die mentaal verwant is met Lierse, maar die op het laagste niveau (4e provinciale) opnieuw moet beginnen."

  "Een fusie is juridisch niet mogelijk, aangezien de vennootschap is opgedoekt. Het is wel mogelijk dat een club uit de buurt (een deel van) de spelers overneemt en op het Lisp gaat spelen. Zo kan er toch continuïteit zijn."