• home
 • video
 • pas verschenen

  Kop van Vermant rolt bij Waasland-Beveren na 8-0-pandoering

  Sven Vermant is niet langer de coach van Waasland-Beveren.

  Waasland-Beveren heeft de samenwerking met trainer Sven Vermant met onmiddellijke ingang stopgezet. Gisteren ging zijn ploeg in Play-off II met 8-0 onderuit bij Zulte Waregem. "De club grijpt in na de aanhoudende slechte resultaten. De wanprestatie gisteren was het absolute dieptepunt", klinkt het op de clubwebsite.

  Het verhaal van Waasland-Beveren in Play-off II is bedroevend. Het pakte nog maar 5 punten in 8 matchen en bengelt onderaan groep A.

  Gisterenavond werd de ploeg van het veld gespeeld door Zulte Waregem: 8-0. Trainer Sven Vermant was woedend na de wedstrijd. "Het is gewoon een schande", zei Vermant, die met een beschuldigende vinger naar zijn spelersgroep wees.

  "We willen er opnieuw een mooi verhaal van maken"

  Maar het is toch de trainer die de prijs betaalt. "Na de collectieve wanprestatie van gisteravond moest er wel worden ingegrepen", zegt de club in een mededeling.

  "Als een ploeg verliest, is niet alleen de trainer, maar zijn ook de staf, de spelers en het bestuur verantwoordelijk. Iedereen moet zijn eigen aandeel evalueren."

  "De club is toe aan een grondige interne evaluatie. We zullen de tijd nemen om de juiste beslissingen te nemen. We werken nu voort met het oog op volgend seizoen. Er worden versterkingen bekeken en afgerond. We willen er opnieuw een mooi verhaal van maken. Onze eerste seizoenshelft was mooi. Dat willen we graag herbeleven."

  Sven Vermant werd kort na Nieuwjaar naar Beveren gehaald als opvolger van Philippe Clement. Hij had een contract voor 3,5 jaar.

  "Volgende wedstrijden met een vergrootglas bekijken"

  In de mededeling stuurt de club ook een waarschuwing naar de spelers. "Er zijn nu nog twee matchen in deze nacompetitie. We verwachten een sterk signaal vanuit de ploeg."

  "Er is heel veel geloof in deze groep. Het is aan hen om dat geloof te bevestigen. De wedstrijden zullen met een vergrootglas worden bekeken, iedereen moet zich bewijzen. We willen spelers zien die hun truitje nat maken, spelers die tonen dat ze het waard zijn om in geel en blauw aan te treden. Dit is niet de mentaliteit die we als club willen uitstralen."