• home
 • video
 • pas verschenen

  Frédéric Frans: "Woensdag zijn we wellicht allemaal werkloos bij Lierse"

  0 / 0
  Lierse-man in hart en nieren Frédéric Frans bekeek Moeskroen-Lierse vanuit de tribunes. "Ieder Lierse-hart bloedt momenteel", zegt de verdediger, die hoopt dat de club zal terugkeren. "De fans zullen ervoor zorgen dat Lierse altijd blijft bestaan."

  "Connectie met de fans is zot"

  Na de hectische dagen bij Lierse liet Frédéric Frans de wedstrijd in Moeskroen aan zich voorbijgaan. De verdediger bekeek de match vanuit de tribunes, samen met de fans. "Het was zalig om eens bij die mensen te zitten. Ik ben zelf een supporter", vertelt Frans.

  "De connectie die er de laatste maanden ontstaan is tussen de fans en de spelers is zot. De sfeer was ongelooflijk tijdens al die wedstrijden. Lierse gaat niet kapot, maar het zal een tijdje duren voor het terug is. Maar de fans zullen ervoor zorgen dat Lierse altijd blijft bestaan."

  "Hoofdschuldige blijft persoon die club wilde verkopen"

  Hoe kijkt Frédéric Frans naar de toekomst? "Het is moeilijk om daar nu al over na te denken. We weten nog maar enkele dagen dat het echt gedaan is. Ieder Lierse-hart bloedt momenteel. Het is surreëel. Ik heb er weinig woorden voor", klinkt het.

  "Iedereen dacht dat het goed zou komen. Er was een deal met Nakhid, maar vorig weekend kwamen er barsten in. Het ergste wat kon gebeuren, is gebeurd. Ik ben 29 jaar en van die 29 heb ik er 22 bij Lierse gespeeld. Het is hard en ik kan het nog niet goed vatten."

  "Ik zou wel graag willen weten waar het misgelopen is. De hoofdschuldige blijft de persoon die de club wilde verkopen."

  "Woensdag waarschijnlijk allemaal werkloos"

  "Je moet wel proberen vooruit te kijken", gaat Frans voort. "Er zijn andere ploegen, zoals Beerschot, die het voor ons gedaan hebben en waar het gelukt is. Ik denk dat zoiets hier ook moet lukken."

  "Vanaf woensdag zijn we waarschijnlijk allemaal werkloos. Zelf heb ik bewust niet gespeeld, hoe graag ik ook voor deze club voetbal. We zijn een heel jaar blijven spelen, in moeilijke omstandigheden, ook al werden we niet betaald."

  "Maar als ik nu een zware blessure oploop, is mijn carrière misschien voorbij. Sommige mensen vinden dat misschien raar, maar ik moet ook aan mijn gezin denken. Hoe graag ik ook zou spelen, ik denk niet dat ik dat thuis krijg uitgelegd."

  Weuts: "Veredeld oefenduel dat we voor supporters hebben gespeeld"

  Koen Weuts was de gelegenheidsaanvoerder van Lierse tegen Moeskroen. "Het was een vreemd gevoel op het veld. Ik denk dat iedereen wel kon aanvoelen dat het een veredelde oefenmatch was die we puur voor de supporters hebben gespeeld."

  "De supporters hebben ons in Play-off II altijd in grote getale en met veel lawaai gesteund. Elke wedstrijd kan de laatste zijn en iedereen stond ook op het veld om de supporters iets te geven."

  Ook Nico Binst besloot om te spelen tegen Moeskroen. "We hebben geprobeerd om ons best te doen voor de spelers en de club. Maar we hadden opnieuw tegenslag, de 1-0-nederlaag is zwaar ontgoochelend."

  "De supporters waren wel een enorme steun. Chapeau dat ze nog meer dan 2 uur rijden om ons te steunen. Ik heb met veel plezier voor Lierse gespeeld en hopelijk kan ik dat nog doen, al is die hoop wel al wat aan het weggaan."