• home
 • video
 • pas verschenen

  Williams: "Vorig jaar bekeek ik WK met een biertje in een caravan"

  Mark Williams: "Deze wereldtitel is nog mooier dan de vorige"

  Een derde wereldtitel voor Mark Williams, de Welshman had het een jaar geleden zelf niet geloofd. "Ik wou zelfs stoppen, maar mijn vrouw overtuigde me om door te gaan."

  Mark Williams (43) kon zich vorig jaar niet plaatsen voor het WK snooker, gisteren pakte hij zijn derde wereldtitel tegen John Higgins (18-16). "Ik kan het niet geloven", reageerde de Welshman, die zijn belofte nakwam en naakt op de persconferentie verscheen.

  "Twaalf maanden geleden overwoog ik nog ernstig om te stoppen. Ik bekeek het WK met een biertje in een caravan. Maar mijn vrouw overtuigde me om toch door te gaan. Zij zag het niet zitten om me de hele dag in huis te hebben."

  "Zelfs als ik de finale verloren had, zou ik nog heel blij geweest zijn. Al zou het toch wel een ontgoocheling geweest zijn, had die misser op roze me de titel gekost. Geen idee hoe ik daarna nog een 69-break kon produceren. Onder zoveel spanning was het een van mijn beste breaks ooit."

  Williams: "Zelf O'Sullivan kan tafel niet legen zoals Higgins"

  John Higgins duwde Mark Williams tot het uiterste in de finale door zijn 15-10-achterstand in de laatste sessie helemaal uit te wissen. "Een finale tegen Higgins spelen is altijd een ervaring op zich. Je weet dat hij altijd terug kan komen."

  "Er is niemand - ook Ronnie O'Sullivan niet - die een tafel op kan ruimen zoals hij dat doet. Vijftig of zestig punten voorsprong nemen, is tegen John gewoon niet genoeg."

  De laatste wereldtitel van Williams dateerde al van 2003. Hij wordt zo de oudste wereldkampioen sinds Ray Reardon (45) in 1978. "Deze titel is nog mooier dan de vorige, omdat hij zo onverwacht komt. Als mijn vormpeil opnieuw naar beneden gaat en ik nooit nog een toernooi win, kan het me gewoon niet schelen. Dit pakken ze me niet meer af, ook al lig ik er volgend jaar in de eerste ronde uit."

  Sportieve Higgins: "Williams is geweldige kampioen"

  Voor viervoudig wereldkampioen John Higgins is het de tweede ontgoocheling op rij in The Crucible. Vorig jaar moest hij in de finale het onderspit delven tegen Mark Selby. 

  "Uiteraard ben ik ontgoocheld, maar Williams is een geweldige kampioen", zei de Schot. "Dat hij in dat laatste frame onder zoveel druk nog zo goed speelt, is te gek voor woorden. In de namiddag was ik bang dat er geen avondsessie aan te pas zou komen, maar uiteindelijk werd het nog een geweldige match, één die ik liever gewonnen had."

  "Mark en ik zitten allebei in de nadagen van onze carrière. Hem in de finale bekampen was een droom, hier leven we voor. Misschien was dit wel mijn laatste kans op een wereldtitel, maar ik zal het volgend jaar zeker opnieuw proberen."