• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens: "Geen fan van renners die na dopingschorsing nog harder rijden"

  Tim Wellens in de Giro.

  0 / 0
  Tim Wellens vecht voor een cleane wielersport. "Ik vind Thomas Dekker minder erg dan Alejandro Valverde. Dekker zegt tenminste wat er vroeger allemaal gebeurd is", zegt Tim Wellens (Lotto-Fix All).

  Wellens: "Om te genezen moet je pijn hebben als sport"

  Dat Tim Wellens wil meewerken aan een propere wielersport, is een publiek geheim. De Lotto-renner is tegen medische attesten. En in een reportage met Humo haalde hij ook uit naar Alejandro Valverde.

  "Het klopt dat ik geen fan ben van renners die na een dopingschorsing nog harder rijden dan ervoor", zegt Wellens over Valverde (foto). "Het stoort me dat Valverde nooit uitleg heeft gegeven over wat er destijds gebeurd is (in Operación Puerto, red)."

  "Dan vind ik iemand als Thomas Dekker minder erg", zegt Wellens aan onze Giro-man Renaat Schotte. "Dekker zegt tenminste wat er allemaal gebeurd is. Dat doet de sport pijn. Maar om te genezen moet je een beetje pijn hebben."

  "Over Froome kan ik niet veel zeggen"

  In de Giro rijdt Tim Wellens dezer dagen ook aan de zijde van Chris Froome. Wat vindt onze landgenoot van de zaak-Froome? "Daar kan ik niet zoveel over zeggen", antwoordt Wellens.

  "Froome is nog niet veroordeeld en rijdt nog altijd. De anderen over wie ik het heb, zijn wel veroordeeld. Er was effectief bewezen dat ze stoute dingen gedaan hebben."

  "Mooie aankomst in Giro vandaag"

  In de Giro krijgt Wellens vandaag misschien wel een uitgelezen kans op ritwinst. "Het is een mooie aankomst: hectisch, technisch en lastig", weet Wellens.

  "Natuurlijk is het beter voor mij dat we met een zo’n klein mogelijk peloton voor de zege sprinten. Hopelijk wordt het een sprint zoals in de 1e rit van Parijs-Nice, waar ik 4e eindigde."

  De grootste concurrent voor de ritzege? "Dan denk ik vooral aan Diego Ulissi. Als hij in vorm is, is hij de topfavoriet voor de ritzege."