• home
 • video
 • pas verschenen

  Sven Vermant na 8-0-pandoering: "Het is gewoon een schande"

  Sven Vermant is in zijn hemd gezet door zijn spelers.

  Waasland-Beveren-coach Sven Vermant is boos na de zware nederlaag op het terrein van Zulte Waregem. "Ik probeer elke keer het maximum eruit te halen. Van profvoetballers verwacht ik net hetzelfde", reageert hij.

  "Niet op eersteklasseniveau"

  Zulte Waregem heeft de vloer aangeveegd met Waasland-Beveren. 8-0 werd het op de 8e speeldag van de play-offs. "Het is gewoon een schande. Na dik 5 minuten liggen er al twee ballen in doel", briest Sven Vermant na de match.

  "Dat ik niet met mijn beste elftal op het veld sta, lijkt me duidelijk, maar ik verwacht wel dat de spelers hun rug rechten en er 90 minuten vol tegenaan gaan. Dat heb ik gemist."

  "Tegen een team als Zulte Waregem kan je verliezen, maar niet met 8-0. Dan heb je je laten doen, dan heb je je kop er niet voor gegooid. We speelden niet op eersteklasseniveau. Elk basiselement ontbrak. Iedereen moet nu in de spiegel kijken."

  "Ik ben echt slechtgeluimd"

  Heeft Sven Vermant het gevoel dat de spelers hem in de steek gelaten hebben? "Ik ben echt slechtgeluimd, dat is het minste wat je kan zeggen", antwoordt de coach.

  "Ik probeer elke keer het maximum eruit te halen. Van profvoetballers verwacht ik net hetzelfde. Je kan een keer slecht spelen, maar je moet er wel 100 procent voor gaan", zucht Vermant.

  De 8 goals van Zulte Waregem tegen Waasland-Beveren: