• home
 • video
 • pas verschenen

  Geboers kwam om het leven door verdrinking: "Geen verder onderzoek"

  Het lichaam van Geboers werd maandag bij een zoektocht op het meer gevonden.

  Uit de autopsie van het lichaam van voormalig motorcrosser Eric Geboers is gebleken dat hij is gestorven door verdrinking. Geboers probeerde zijn hondje te redden, maar liet daarbij zelf het leven.

  Eric Geboers maakte afgelopen zondag een boottochtje op Miramarmeer in Mol toen zijn hondje plots het water insprong. Geboers, een vijfvoudige wereldkampioen motorcross, wou het hondje van de verdrinkingsdood redden, maar kwam zelf niet meer boven water.

  Maandag werd het lichaam van Geboers door redders teruggevonden. De autopsie bevestigt dat de 55-jarige ex-motorcrosser is verdronken. "Omdat we uitgaan van een ongeluk, volgt er dan ook geen extra onderzoek meer", laat het parket van Turnhout weten.