• home
 • video
 • pas verschenen

  Frank Hoste valt in als koersdirecteur voor Baloise Belgium Tour

  Christophe Vandegoor en Frank Hoste in de Tour 2017.

  Omdat Rob Discart zijn heup gebroken heeft, moest organisator Golazo naar een nieuwe koersdirecteur zoeken voor de Baloise Belgium Tour. Dat werd Frank Hoste: de ex-spurter en cocommentator van Sporza Tour zal van 23 tot 27 mei de rittenkoers buiten categorie sportief leiden.

  Rob Discart is al jaar en dag de man die de Ronde van België in goeie banen leidt. Een val bij hem thuis enkele weken geleden gooit dit jaar roet in het eten. Met een gebroken heup kan hij zich niet kwijten van zijn taak.

  Frank Hoste is zijn vervanger. De 62-jarige oud-renner komt in een vertrouwde wereld terecht. Hij is al koersdirecteur van Gent-Wevelgem en regulator in de Omloop, de Ronde, de Scheldeprijs en de Amstel Gold Race.