• home
 • video
 • pas verschenen

  De Witte over ontslag Thijs: "Een probleem dat we moesten aanpakken"

  Het contract van Bernd Thijs (rechts) liep sowieso af na dit seizoen.

  Op 3 matchen van het einde van de competitie heeft AA Gent afscheid genomen van assistent-coach Bernd Thijs. "We wilden alle belemmerende factoren uit de weg nemen", zegt voorzitter Ivan De Witte, die voor de rest wel op de vlakte blijft over de redenen van het ontslag. "Maar die zijn zeker gegrond."

  "We zijn de voorbije dagen een grondig onderzoek gestart naar de oorzaken van de 1 op 15", vertelt Ivan De Witte aan Sporza. "We hebben met de spelers gesproken en ook onderzocht of we niets moesten wijzigen aan de staf."

  "Uiteindelijk zijn we tot de bevinding gekomen dat er wel degelijk een probleem was, al wil ik daar uit onder meer uit respect voor de persoon (Thijs) niet over uitweiden. Maar we hebben hier uiteraard een gegronde reden voor."

  "De komende 3 matchen zijn van heel groot belang voor de club en daarom wilden we alle belemmerende factoren aanpakken. Het contract van Bernd liep sowieso af na dit seizoen. Dat hebben we nu iets vroeger opgezegd."

  Veel volgers hadden gedacht dat niet Thijs maar Yves Vanderhaeghe zou moeten opstappen. "Ik heb daar eerlijk gezegd nooit aan gedacht. Ik heb veel respect voor het werk dat Yves geleverd heeft. Hij heeft ons uit een bijna uitzichtloze positie tot in Play-off I gebracht. We zijn hem daar erkentelijk voor."

  "Verziekte sfeer? Nee, voel grote solidariteit in de spelersgroep"

  Ivan De Witte hoopt dat het ontslag van Bernd Thijs voor een soort schokeffect kan zorgen. "Al is dat zeker niet de voornaamste reden."

  Het is een van vele maatregelen die Gent de voorbije dagen nam om de boel weer op te schudden. Zo gaat de club ook op afzondering. "We willen de spelers uit hun normale routine halen."

  "Van een verziekte sfeer heb ik in ieder geval niets gemerkt. Na onze intense meeting van zaterdag voelde ik een grote solidariteit in de spelersgroep. Ik merkte de wil bij de spelers om aan ons te bewijzen dat ze klaar zijn voor de strijd."