• home
 • video
 • pas verschenen

  Buyens en Wils spelen vanavond niet: "Het hart zegt ja, het verstand nee"

  Thomas Wils speelde (bijna) zijn hele carrière voor Lierse.

  Ondanks het naderende einde werkt Lierse vanavond gewoon zijn match in Play-off II af tegen Moeskroen. 5 spelers (Wils, Buyens, Frans, Bourdin en Yagan) lieten weten dat ze niet zullen meedoen.

  Yoni Buyens is een van de 5 spelers die vanavond niet zullen meedoen tegen Moeskroen. "Het is een persoonlijke keuze. We hebben sinds zaterdag niet meer getraind en ik ben zondagavond de mensen van het bestuur gaan helpen om het dossier in orde te brengen. Dat heeft tot 5 uur 's nachts geduurd."

  "Met zo'n slechte voorbereiding in dit weer een match spelen zou onverantwoord zijn. De kans op een blessure is dan zoveel groter. Dan geef ik liever de kans aan jongens die minder gespeeld hebben en die er wel klaar voor zijn."

  "Ik zal sowieso op de match zijn, want samen met Frans en Wils carpoolen we naar Moeskroen. Het is dus niet zo dat we absoluut niet wilden gaan. Maar dit is de keuze van het verstand."

  Voor Buyens heeft de ondergang van Lierse ook een persoonlijk tintje. "Dit is de club waarvoor ik mijn hele jeugd gespeeld heb. Dit is verschrikkelijk voor iedereen die met Lierse begaan is. Toen ik zondag op de club was, heb ik medewerkers die hier al 30 jaar zijn met tranen in de ogen gezien. Hoe is het zover kunnen komen?"

  Wils: "We zullen supporter nummer 1 zijn"

  Ook Thomas Wils besliste om vanavond zijn voetbalschoenen niet aan te trekken. "Mijn hart zegt: ik wil spelen, maar mijn verstand zegt van niet."

  "Ik heb advies ingewonnen bij mijn broer (profvoetballer Stef) en mijn manager en zijn bevestigden mijn gevoel dat ik best niet zou spelen. Ik heb deze match ook niet nodig om mezelf in the picture te zetten bij andere ploegen. De mensen kennen mij wel."

  "Dit is geen beslissing tégen Lierse, want iedereen weet dat mijn hart voor de club klopt. Het is ook niet zo dat we de ploeg nu in de steek laten. We zullen vanavond supporter nummer 1 zijn."