• home
 • video
 • pas verschenen

  Brecel: "Belachelijk hoog niveau in WK-finale, daar sta ik nog ver van"

  John Higgins en Mark Williams, samen goed voor 7 wereldtitels.

  Snookerspeler Luca Brecel keek "met klamme handen" naar de WK-finale tussen Mark Williams en John Higgins. "Dit was het beste snooker dat ik ooit in een finale heb gezien", zei The Belgian Bullet. Ook Eurosport-commentator Rudy Bauwens was onder de indruk.

  Voor Luca Brecel was het WK in de eerste ronde afgelopen, maar hij heeft met veel plezier naar de finale in The Crucible gekeken. "Het was heel spannend. Normaal kan ik dat rustig bekijken, maar nu was ik in alle staten. Ik had zelfs klamme handen", zei Brecel.

  "Ik had nooit gedacht dat Higgins zou kunnen terugkomen. Het is ongelofelijk wat beide spelers toonden in die omstandigheden. Zo maken ze er geen twee."

  "Als ze 50 punten op achterstand stonden in een frame, kwamen ze telkens terug. Zelfs Ronnie O'Sullivan had dat niet gedaan. Dit was het beste snooker dat ik ooit in een finale heb gezien. Het was killer-snooker: niet twijfelen, gewoon gaan met die banaan."

  "Van elke bal van die toppers leer je bij. Het niveau was belachelijk hoog. Ik sta daar op dit moment nog heel ver van, maar hopelijk sta ik daar op hun leeftijd ook. Liefst zo snel mogelijk, maar dan moet ik hard werken. Wat er nog moet verbeteren? Het opbouwen van mijn breaks is een werkpunt."

  "Een andere techniek heeft de carrière van Williams gered"

  Ook Eurosport-commentator Rudy Bauwens genoot met volle teugen van de finale. "Ik had niet veel geld ingezet op een wereldtitel voor Mark Williams", gaf hij toe. "Ik dacht wel dat een van de jongens van de klas van '92 - John Higgins, Ronnie O'Sullivan en Mark Williams - ver zou raken, maar de meesten dachten dan aan O'Sullivan."

  "Dat bewijst dat je in het snooker nog altijd wereldtop kan zijn na je 40e. Williams dacht vorig jaar nog na over stoppen, maar zijn vrouw heeft hem overtuigd om door te zetten."

  "Een andere techniek heeft nu de carrière van de Welshman gered. Hij is gaan aankloppen bij Stephen Feeney, een bekende coach in Engeland, die op een andere manier naar een shot kijkt ("SightRight")."

  "Zo heeft Williams eigenlijk, een beetje zoals een golfer, zijn basis veranderd. Dat heeft een nieuwe wereld geopend: hij raakt de bal zuiverder, heeft meer zelfvertrouwen en speelt offensiever."

  Tweet: