• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als Standard wou voortdoen met Sa Pinto, was dat al lang duidelijk"

  0 / 0
  Niet alleen Anderlecht, maar Standard heeft zich opnieuw in de titelstrijd gemengd, maar kan dat het vel van Sa Pinto nog redden? En wat is er aan de hand met AA Gent, bij de start van Play-off I nog "favoriet voor de tweede plaats"? Voer voor discussie in Extra Time.

  Met een overtuigende 5-0-overwinning tegen Racing Genk staat Standard plots 3e op amper 4 punten van leider Club Brugge. "Het is een mirakel in het kwadraat dat Standaard weer titelkandidaat is", opende Jan Mulder de debatten. 

  "De aanvallende ingesteldheid in Luik is indrukwekkend. Standard is weer zichzelf, maar staat op het punt om het te verknoeien", aldus Mulder, die doelde op het mogelijke ontslag van coach Ricardo Sa Pinto.

  "Net nu Sa Pinto een beetje op de rails staat en de band met de spelers zo sterk is... Daar valt nog weinig kritiek op te leveren."

  "Sa Pinto blijft nu sereen omdat Standard wint, maar wat als het verliest?"

  Maar toch schudt Michel Preud'homme aan de troon van de Portugese coach. "Als voorzitter Bruno Venanzi van plan was om door te gaan met Sa Pinto, dan had hij dat 4 of 5 weken geleden wel duidelijk gemaakt", weet Peter Vandenbempt.

  "De club is nu niet gebaat bij die onzekerheid. Waarom Venanzi dan geen duidelijkheid schept? Omdat hij met Preud'homme in zee wil, dat lijkt me logisch."

  "Toen het niet goed ging bij Standard, heeft Venanzi contact gezocht met Preud'homme. Als hij Sa Pinto op dat moment had vervangen, had niemand dat abnormaal gevonden."

  "Maar nu doet Standard het uitstekend in Play-off I. Sa Pinto blijft ook zo sereen omdat ze altijd winnen. Maar Venanzi weet goed genoeg: als Standard in september drie keer verliest, begint het circus opnieuw. De voorzitter heeft geoordeeld dat de club maandenlang te veel schade heeft geleden door wat er allemaal gebeurd is."

  "Ongelofelijk hoe Gent als een soufflé in elkaar is gezakt"

  In het begin van Play-off I leek niet Standard, maar wel AA Gent zich nog te mengen in de strijd bovenaan. Maar na twee zeges tegen Anderlecht en Club Brugge blijft Gent achter met 1 op 15.

  "Ze hebben de hele dag de situatie bekeken, want in Gent wil het bestuur niet zomaar toekijken", vertelt Vandenbempt. "Voorlopig wordt Yves Vanderhaeghe nog niet ontslagen."

  "Het was eigenlijk een wonder dat Gent Play-off I nog haalde", zei Filip Joos. "Maar het is ongelofelijk hoe het als een soufflé in elkaar is gezakt na anderhalve wedstrijd in Play-off I."

  "Gent gaf een geslagen indruk", zag ook Vandenbempt. "De communicatie van de bestuurstop in Gent is respectvol, maar er is nooit 100 procent een klik geweest met Vanderhaeghe."

  "Hij was de ideale coach op dat moment, het contrast met Vanhaezebrouck was precies wat Gent nodig had. Gent werd zelfs naar voor geschoven als favoriet voor de tweede plaats, maar daarna is het bergaf gegaan in Play-off I. Daar is geen verklaring voor. En in Gent zijn ze niet tevreden met alleen maar deelname aan Play-off I."