• home
 • video
 • pas verschenen

  08/05/08: 10 jaar geleden sloeg het noodlot toe voor Sterchele

  De Club-fans applaudisseren nog steeds in de 23e minuut, zijn rugnummer.

  Dag op dag 10 jaar geleden is het dat François Sterchele in een auto-ongeluk om het leven kwam. De goedlachse spits was 26 jaar. De voetbalwereld is de toenmalige Club Brugge-speler nog niet vergeten: zijn ex-clubs niet, zijn oud-ploegmaats niet, de journalisten niet en de supporters zeker niet.

  's Nachts onderweg van Antwerpen naar Knokke

  Die ochtend bracht het vroege radionieuws de tragische boodschap: François Sterchele stierf 's nachts onderweg van Antwerpen naar zijn huis in Knokke. Het nieuws sloeg in als een bom: de kleurrijke goalgetter was populair bij jan en alleman.

  Alle Belgische voetbalfans rouwden mee. Bij Club blijft het shirtnummer 23 voor altijd dat van Sterchele, in de 23e minuut wordt er nog altijd geapplaudisseerd. "Droom alsof je eeuwig zou leven, leef alsof je morgen zou sterven", gedenkt Club vandaag de topschutter.

  Retro: De ode van Filip Joos aan Sterchele

  Club Brugge eert zijn oud-speler:

  Herinneringen op sociale media: