• home
 • video
 • pas verschenen

  Terug naar 1990: Eric Geboers wordt wereldkampioen en kondigt afscheid aan

  Geboers kreeg als bijnaam 'The Kid'

  0 / 0
  Op zijn 28e stopte Eric Geboers prompt met crossen. Zijn eerste zege op de Citadel van Namen was goed voor zijn 5e wereldtitel. Het sein voor Geboers om zijn helm aan de haak te hangen.

  Na de Grote Prijs in Namen vloog Eric Geboers per helikopter naar de studio's van de BRT. Daar kondigde de motorcrosskampioen zijn afscheid aan.

  "Voor mij was het een uitgemaakte zaak. Ik droomde ervan om op mijn hoogtepunt te stoppen", legde Geboers uit. "Voor mij was het een uitdaging om nog een keer voor de wereldtitel te gaan. Dat is gelukt."

  "Een bloedhete zomerdag"

  Christophe Vandegoor was vanmiddag in Mol toen Eric Geboers uit het water werd gehaald. De Sporza-commentator denkt in de eerste plaats terug aan de 5e wereldtitel van de motorcrosslegende. Meteen zijn laatste, want Geboers kondigde toen zijn afscheid aan.

  "Het speelde zich allemaal af op de Citadel van Namen, dé mythische plaats van het motorcross", herinnert Vandegoor zich. "Het was een bloedhete zomerdag in augustus in 1990. Eric Geboers was pas 28 jaar en werd daar voor de vijfde keer wereldkampioen."

  "Geboers kwam over de finish, deed zijn helm af, werd door zijn supporters gedragen en zei dan dat hij ermee stopt. Stoppen op dat hoogtepunt, dat hebben heel weinig toppers kunnen doen."