• home
 • video
 • pas verschenen

  Serviër Mazic fluit Champions League-finale, Kuipers die van Europa League

  Milorad Mazic floot vorig jaar de finale in de Confederations Cup.

  De UEFA heeft de refs bekendgemaakt voor de Europese finales van later deze maand: de Serviër Milorad Mazic doet Real Madrid-Liverpool in Kiev, de Nederlander Björn Kuipers Marseille-Atletico Madrid in Lyon.

  Op 26 mei kan Real Madrid voor de derde keer op een rij de Champions League winnen. Dan moet het wel afrekenen met Liverpool. De 45-jarige Mazic mag de partij in goeie banen leiden, bijgestaan door zijn assistenten Milovan Ristic en Dalibor Djurdjevic.

  Mazic is een internationale scheidsrechter sinds 2009. Dit jaar nam hij al 4 Champions League-duels en 2 Europese League-ontmoetingen voor zijn rekening. Zijn laatste CL-duel was er wel eentje uit de groepsfase. Vorig jaar floot hij de finale tussen Chili en Duitsland op de Confederations Cup.

  Björn Kuipers, leeftijdsgenoot van Mazic, wou na 2014 graag nog eens het slotgala van het kampioenenbal dirigeren. Hij leidde toen Real-Atletico (4-1), vorig jaar floot hij de halve finale Juventus-Monaco. Hij is evenwel blij en trots met de tweede Europese affiche: op 16 mei in Lyon gaan Marseille en Atletico Madrid voor de eindzege in de Europa League.

  Sander van Roekel en Erwin Zeinstra assisteren Kuipers, die sinds 2006 internationaal fluit. Het wordt zijn 2e Europa League-finale na die van 2013, waarin Chelsea Benfica klopte in Amsterdam.

  Tweet van UEFA:

  Tweet van Gracenote: