• home
 • video
 • pas verschenen

  Er zijn geen zekerheden meer: Hansen stopt reeks na 20 grote ronden

  Adam Hansen reed sinds de Vuelta van 2011 alle grote rondes.

  Sinds de Vuelta in 2011 heeft Adam Hansen alle grote ronden gereden: de Giro nu is zijn 20e grote ronde op een rij, een unicum. Maar nu vindt de 37-jarige Australiër van Lotto-Soudal het welletjes. Hij past voor de Tour. "Het is tijd voor verandering."

  Hansen neemt een zomerpauze om de batterijen op te laten en laat zo de Ronde van Frankrijk schieten. "Deze Giro wil ik nog uitrijden", vertelde de recordhouder aan Cyclingnews. "Maar dan is het tijd voor iets anders. Ik hoop met deze andere opbouw op meer eigen successen."

  "Ik neem een break en wil dan hopelijk mijn frisheid terugvinden in de zomer. Ik wil eens nagaan hoe die aanpak mijn seizoen zal beïnvloeden." Begin augustus stapt hij weer op de fiets in de Ronde van Polen. "In de Vuelta wil ik dan voor ritzeges gaan."

  Hansen is een man van gevatte uitspraken. Gaat hij de Tour niet missen? "Ik betwijfel het." En zal hij het spektakel op tv volgen? "Ik heb geen tv."

  2 ritzeges: Giro 2013 en Vuelta 2014

  Hansen, die in zijn ganse carrière 27 keer aan de start kwam van de Giro, Tour of Vuelta, plukte 2 keer de vruchten van zijn doorgedreven inzet: in 2013 pakte hij de bloemen in een rit in de Giro, in 2014 kwam daar een Spaanse ruiker bij. Hij reed trouwens al die 20 rondes ook uit.

  Vorig jaar leek er een einde te komen aan de opeenvolging van de grote drie. Hansen werd aanvankelijk niet geselecteerd voor de Vuelta, maar omdat Rafael Valls op training zijn heup brak, mocht hij alsnog gaan. 

  Tweet van Lotto-Soudal: