• home
 • video
 • pas verschenen

  Eindwinaar van Ronde van San Juan won op cera

  Bedrog komt voor de val voor Gonzalo Najar in de ronde in zijn land.

  Gonzalo Najar, de Argentijnse laureaat van de Ronde van San Juan, is betrapt op het gebruik van CERA. Dat maakte de UCI bekend. Hij testte 1 dag voor het begin van de rittenkoers door eigen land positief.

  Najar leverde een positieve plas af op cera, de derde generatie van epo, op 21 januari. De 24-jarige Argentijnse kampioen won verrassend de koninginnenrit én pakte de eindzege. Hij werd voorlopig geschorst. De Spanjaard Oscar Sevilla eindigde tweede en schuift wellicht een plaatsje op.

  Ook Najars ploeg- en landgenoot van de San Juan-ploeg, Gaston Emiliano Javier, liep tegen de lamp in de 2.1-rittenkoers. Javiers positieve test op anabolica gebeurde op 23 januari na de tweede rit.