• home
 • video
 • pas verschenen

  Einde verhaal voor Lierse? "We weten niets, we wachten op info van Wadi Degla"

  Hebben de Lierse-fans afgelopen weekend hun laatste match gezien?

  0 / 0
  Verdwijnt Lierse uit het Belgische voetbal? Daar lijkt het meer en meer op. De overname door David Nakhid zou niet doorgaan en dus is het boeken toe voor stamnummer 30. Om 10 uur kwamen de spelers en het bestuur samen op de club, maar daar werd niemand echt wijzer van. "We kunnen de geruchten niet bevestigen of ontkennen. We wachten op info van Wadi Degla."

  Lierse heeft tot 17u vanmiddag de tijd om zijn dossier volledig in te dienen bij het BAS in de hoop om een licentie te krijgen voor volgend seizoen. Maar zo ver komt het hoogstwaarschijnlijk niet eens.

  Er zit namelijk een serieuze kink in de kabel tussen oude eigenaar Maged Samy en nieuwe eigenaar David Nakhid. De overname zou er niet komen. De training werd vanmorgen afgelast en om 10 uur werden de spelers toegesproken door CEO Jan Van Elst. Na afloop waren ze bij Lierse nog niet veel wijzer.

  "We moeten afwachten. Tot 17 uur kan er nog nieuws komen", zei speler Ludovic Buysens. "We weten van niets. Alles wordt boven ons hoofd beslist. Het is blijkbaar nog niet helemaal zeker dat de club verdwijnt. Of we morgen spelen? Dat weten we niet."

  Ook woordvoerder Ben Bruynseels hield het kort. "We kunnen de geruchten niet bevestigen noch ontkennen. Maar het is heel duidelijk dat het er niet goed uitziet. We kunnen niet in detail treden want we hebben de nodige info nog niet gekregen van Wadi Degla, nog altijd onze huidige eigenaar."

  Wel duidelijk is dat alle hoop voor Lierse bijna verdwenen is. Geen overnemer betekent hoogstwaarschijnlijk ook het faillissement voor de club en het einde van stamnummer 30. Tegen vandaag moest de club immers honderdduizenden euro's schulden kunnen aflossen, maar dat kan Lierse niet. "Of het stamnummer blijft, of de club blijft, of de naam blijft, dat hangt allemaal samen. Onze schulden moeten van de baan zijn."

  Een korte reactie na de samenkomst om 10 uur