• home
 • video
 • pas verschenen

  "Blijkbaar vinden ze bij de arbitrage niet dat ze aan zelfanalyse moeten doen?"

  Vincent Mannaert zat gisteren te balen in de tribune van Jan Breydel.

  0 / 0

  Vincent Mannaert zat gisteren te balen in de tribune van Jan Breydel.

  Een dag na de controverse met de VAR in Club-Anderlecht is de frustratie bij blauw-zwart nog altijd groot. "Maar we willen dit nu afsluiten en ons focussen op de match van donderdag", zegt manager Vincent Mannaert.

  Club-voorzitter Bart Verhaeghe pakte gisteren na de 1-2-nederlaag tegen Anderlecht uit met een emotionele aanklacht, waarbij vooral de VAR het moest ontgelden. Manager Vincent Mannaert klinkt een dag later iets bedaarder, al geeft hij zijn voorzitter wel volmondig gelijk over de grond van de zaak.

  "Iedereen heeft kunnen vaststellen dat de videoref 2 zware fouten heeft gemaakt. Jammer genoeg waren die resultaatbepalend."

  "Er wordt met 2 maten en gewichten gewerkt. Als de teen van Diaby offside was, dan was de goal van Teodorczyk ook vanuit buitenspel."

  "Er zijn al meer problemen geweest met de VAR, maar dit was het meest flagrante geval. In de match van het jaar ook nog eens."

  "We kunnen dit nog moeilijk groeipijnen noemen. In de beginfase kon je nog zeggen: er moeten nog een paar zaken verduidelijkt worden. Maar 10 maanden later worden nog altijd dezelfde fouten gemaakt. Dat mag niet gebeuren in de eindfase van de competitie, waar de belangen zo groot zijn."

  "Het systeem dat grote fouten moet vermijden, maakt zelf grote fouten"

  Bij Club Brugge waren en zijn ze altijd een vurige voorstander geweest van de VAR. "Je kunt niet tegen het gebruik van beelden zijn, zolang die beelden ervoor zorgen dat de arbitrage minder zware fouten maakt."

  "Maar je wil niet dat het systeem dat toeziet op die zware fouten zelf zware fouten maakt. Terwijl we dat vandaag jammer genoeg wel zien."

  "Daar komt nog bij dat we heel weinig reactie krijgen vanuit de arbitrage zelf. Ze vinden blijkbaar niet dat ze aan zelfanalyse moeten doen. Het gaat hier nochtans over de beslissing in het kampioenschap."

  "Vandaar onze oproep, gisteren van de voorzitter en vandaag door mij, om duidelijkheid te scheppen en kwalitatief en technologisch op te treden. Zodat deze fouten niet meer gemaakt worden."

  "Focus op de match tegen Charleroi"

  "We sluiten hier vandaag dit verhaal af en vanaf morgen focussen we op de match van donderdag", zegt Mannaert. "We staan nog altijd 1e, met 2 punten voorsprong. We trekken naar Charleroi om te winnen."