• home
 • video
 • pas verschenen

  Williams: "Ja, ik ga uit de kleren als ik wereldkampioen word"

  Zou Mark Williams al spijt hebben van zijn belofte?

  Voor de kwartfinales van het WK snooker beloofde Mark Williams uit de kleren te gaan als hij de wereldtitel zou pakken. Die striptease komt nu wel erg dichtbij.

  Mark Williams draait al sinds 1992 mee in het profcircuit en kroonde zich in 2000 en 2003 tot wereldkampioen. Dat hij nu nog eens in de finale staat, is een kleine verrassing, misschien ook wel voor Williams zelf.

  Voor aanvang van de kwartfinales beloofde de Welshman nog om naakt naar de persconferentie te komen als hij een derde wereldtitel zou pakken. Na zijn overwinning in de halve finales werd Williams nog eens herinnerd aan die belofte.

  "Daar moet ik mij natuurlijk aan houden. Ik ben een man van mijn woord, absoluut. Er zal toch wel iets in de buurt staan om het belangrijkste af te schermen?", vroeg Williams zich af. Of we ook daadwerkelijk een naakte Williams te zien zullen krijgen, weten we wellicht maandagavond.

  Bekijk de belofte van Mark Williams:

  Oudste wereldkampioen sinds 1978

  Na zijn zege in de halve finales tegen Barry Hawkins blikte Mark Williams al eens vooruit op de finale, waarin hij het opneemt tegen zijn leeftijdsgenoot John Higgins. Eén van hen wordt maandag de oudste wereldkampioen sinds de Welshman Ray Reardon in 1978 zijn 6e wereldtitel pakte.

  "Momenteel ben ik uitgeput. Als ik nu tegen John moest spelen, werd het 18-0", aldus de 43-jarige Williams. "Ik hoop op een goede nachtrust en dan kan ik nog twee dagen alles geven."

  Higgins (42): "Hij is kaal, ik ben grijs. Het wordt sowieso een mentale strijd. Dat ik de finale tegen Mark speel maakt het extra speciaal. We draaien allebei al 25 jaar mee. Hij won hier 2 keer, ik ga voor mijn 5e titel. Het wordt een titanenstrijd."

  Het is nu al aanschuiven voor tickets van het WK in 2019: