• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Dragons spelen hockeyfinale tegen Watducks

  Cedric Charlier (Racing) moet het afleggen tegen Arthur Van Doren (Dragons).

  Titelverdediger Dragons en de Waterloo Ducks hebben de finale van het hockeykampioenschap gehaald. Daarvoor hadden ze wel shoot-outs nodig. Dragons schakelde Racing uit in de halve finales, de Watducks wonnen van Léopold.

  Bekijk een samenvatting van Dragons-Racing:

  Dragons 8e keer in 9 jaar finalist

  Dragons verloor zaterdag de heenwedstrijd van de halve finales met 2-1 op het grasveld van Racing. Voor eigen publiek kwam de club uit Brasschaat via Ruben Raes (strafcorner) en Thomas Verheijen op een dubbele voorsprong.

  Toch sleepten de "Ukkelse Ratten" nog strafschoppen uit de brand. Loïc Van Wetter scoorde de late aansluitingstreffer, waardoor Dragons en Racing elkaar over twee wedstrijden in evenwicht hielden.

  Strafschoppen moesten beslissen over de finaleplaats. Daarin trok de titelverdediger met 4-2 aan het langste eind. Dragons plaatste zich zo voor de achtste keer op negen edities voor de finale van de play-offs.

  Tegen de titelverdediger

  Voor de titel neemt Dragons het op tegen de Watducks, dat de reguliere competitie als leider afsloot. De club uit Waterloo kwam zaterdag tegen de Ukkelaars van Léopold niet verder dan een 3-3 gelijkspel. En ook in Waterloo eindigde de partij op 3-3, waardoor ook in deze halve finale strafschoppen soelaas moesten brengen.

  Léopold kwam twee keer op voorsprong, maar de Watducks kwamen telkens langszij. In de shoot-outs haalde de thuisploeg het uiteindelijk met 6-4.

  10e voor Dragons of 5e voor Waterloo?

  De finalewedstrijden staan donderdag en zondag op het menu in Boom. Dragons gaat op zoek naar een 4e opeenvolgende titel, een 10e in totaal. De Watducks werden in het verleden 4 keer Belgisch landskampioen.

  Uitslagen halve finales

  • Dragons - Racing 2-1 (heen: 1-2)
   shoot-outs: 4-2
  • Watducks - Léopold 3-3 (heen: 3-3)
   shoot-outs: 6-4