• home
 • video
 • pas verschenen

  Verhaeghe: "Ridicuul! Dit is onprofessioneel of er is meer aan de hand"

  Bart Verhaeghe: "We zitten met een probleem."

  Bij Club Brugge waren ze in alle staten na de 1-2-nederlaag tegen Anderlecht. Voorzitter Bart Verhaeghe was achteraf bijzonder scherp voor de VAR. "Dit is niet goed voor ons voetbal en voor onze competitie." Club-coach Ivan Leko was er ook het hart van in. "Wie wil onze dromen kapotmaken?"

  "Het is niet mijn gewoonte om na de match met de pers te praten, maar ik moet dit nu doen om mijn spelers en staf te beschermen", begon Bart Verhaeghe zijn verklaring.

  "Daarnaast doe ik dit in het algemene belang van het Belgische voetbal. Vandaag konden we weer vaststellen dat we een probleem hebben. Het begint ridicuul te worden."

  "De goal van Teodorczyk was duidelijk offside, terwijl de VAR bij het doelpunt van Diaby in Anderlecht wel is opgetreden."

  "Ten tweede verdienden we een zuivere penalty na de fout van Gerkens op Vanaken. Maar de VAR doet niets. Heel merkwaardig, want bij 2 andere fases trad de videoref wel op."

  "Dit is niet goed voor ons voetbal en voor onze competitie. Net zoals het systeem van de halvering van de punten, dat niet gezond is."

  "Ik hoop dat de VAR de sereniteit en professionaliteit kan terugvinden"

  Volgens Verhaeghe zou er wel eens meer aan de hand kunnen zijn. "Ik zie dat onze tegenstander van vandaag ook bevoordeeld werd door de VAR tegen Charleroi."

  "Dan moet je vaststellen: ofwel is de VAR heel onprofessioneel ofwel is er meer aan de hand. Ik hoop van niet, maar ik moet daar wel aan denken. Het is niet aan mij om hier bewijs voor te leveren."

  "Club Brugge is vandaag ontgoocheld in het profvoetbal, waar we met de clubs veel geld in geïnvesteerd hebben en waar we vandaag dit ridicuul verhaal zien."

  "Ik hoop dat de VAR de sereniteit en professionaliteit kan terugvinden om hier iets aan te doen. Wij zullen zelfde hetzelfde doen. Want Club Brugge is nog helemaal niet dood."

  Leko: "Ze hebben ons voor schut gezet, we voelen ons idioten"

  Ook Ivan Leko brieste na de match, maar toen hij wat was afgekoeld, zei hij het volgende: "Ik ben altijd de eerste om mensen te verdedigen, ook bijvoorbeeld na de afgekeurde goal van Diaby op Anderlecht."

  "Ik wil nu niet plots in de aanval gaan, maar we zijn hier vandaag wel voor schut gezet. We voelen ons idioten. Ik ben blijkbaar veel te naïef. Ik zie altijd het positieve, maar na vandaag vraag ik me af: waarom overkomt ons dit? Wie wil onze dromen kapotmaken?"

  "Heel België zag dat het penalty was op Vanaken. Heel België zag dat Teodorczyk buitenspel stond bij zijn goal. In topmatchen gaat het om details en dit zijn die details."

  Leko ging na de match, misschien iets te hevig, verhaal halen bij ref Visser. "Ik wou weten waarom hij nooit zelf naar de beelden ging kijken. Het is toch de ref die moet beslissen en niet de VAR?"

  "Dit maakt ons kapot, maar we moeten nu nieuwe energie vinden. En dan komen we hier sterker uit."