• home
 • video
 • pas verschenen

  VAR deelt cadeaus uit, Leko stormt op ref af en zitje vliegt veld op

  Leko krijgt het aan de stok met Deschacht.

  0 / 0

  Leko krijgt het aan de stok met Deschacht.

  De topper tussen Club Brugge en Anderlecht (1-2) is er een geworden met opmerkelijke fases en opmerkelijke beelden. Bekijk hieronder hoe de oververhitte VAR niet ingrijpt bij 2 twijfelachtige doelpunten, hoe Club-coach Leko op de ref afstormt en hoe Club-fans hun frustratie uiten.

  Geen penalty voor Vanaken

  De VAR speelde ook in de topper een hoofdrol. De wedstrijd begon later, omdat de videoref geen beeld had in zijn busje. De techniek had te lijden onder het vroege zomerweer.

  Na een kwartier oponthoud kon Club Brugge - Anderlecht toch beginnen. De (oververhitte) videoref had moeten ingrijpen toen Gerkens Vanaken een tikje gaf. Scheids Visser zag er geen penalty in.

  Teo loopt nipt buitenspel

  Toen Teodorczyk net voor het uur de score opende voor Anderlecht, wees Club Brugge ref op nipt buitenspel van de Pool. Blauw-zwart had gelijk, maar de VAR greep weer niet in. De 0-1 stond op het bord.

  Net (niet) over de lijn

  Club Brugge kreeg compensatie, want toen Diaby er 1-2 van maakte, was het erg moeilijk te oordelen of de bal over de lijn was. Volgens de videoref wel.

  Woeste Leko stormt op ref af

  Door de nederlaag ziet Club Brugge zijn voorsprong slinken. Met nog 3 speeldagen op het programma volgt Anderlecht op amper 2 punten.

  Ivan Leko was woest na de wedstrijd. De Club-coach stormde op de wedstrijdleiding af en kreeg het ook nog eens aan de stok met Anderlecht-verdediger Deschacht. Zijn staf moest hem tegenhouden.

  Zitje op het veld

  Ook een deel van de Club-aanhang was woedend. Toen de speler van Anderlecht hun supporters kwamen groeten, uitten ze hun frustratie op de bezoekers. Bekers én een zitje vlogen het veld op.